«Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι το μέσο για να επιτευχθεί σταθερότητα στη χώρα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Υπογραμμίζει ότι «η αύξηση των μισθών δεν διατάσσεται, αλλά θα έρθει με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητές μας είναι να μειώσουμε: τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο επιχειρήσεων από το 28% στο 20% -για να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση- και το εισαγωγικό φορολογικό κλιμάκιο στο 9% για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, ένα μέτρο που θα δώσει σημαντική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες» σημειώνει και προσθέτει:

«Ειδικά, σε σχέση με τους εργαζόμενους έχουμε σημειώσει ότι θέλουμε διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τη μέση αύξηση των αποδοχών. Και προσθέτουμε και κάτι άλλο: οι αυξήσεις στους μισθούς δεν διατάσσονται. Έρχονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εργαζόμενοι που το έχουν καταλάβει αυτό εμπιστεύονται στην πλειονότητά τους τη Νέα Δημοκρατία».

Σε σχετική ερώτηση για το Δημόσιο, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «η ΝΔ μιλάει ξεκάθαρα για στοχοθεσία στις δημόσιες υπηρεσίες, για αξιολόγηση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων και για σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων» και επισημαίνει: «Είναι ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δρόμος, τον οποίον είμαι βέβαιος ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων αγκαλιάζει».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «η ΝΔ θα εφαρμόσει μια πολιτική ενότητας διεύρυνσης και αξιοκρατίας» και εξηγεί: «Θα απευθυνθούμε και πέραν του στενού κομματικού μας χώρου, για να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση ικανών Ελλήνων, που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.