Στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, επικεντρώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Ισχυρή Ανάπτυξη – Αυτοδύναμη Ελλάδα» στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην Αχαΐα, στις επικείμενες κάλπες της 7ης Ιουλίου, κατά την έναρξη της ομιλίας του, ενώ ζήτησε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, καθώς «δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους, ούτε για πειράματα».

«Η αγάπη μου για την Πάτρα, για την Αχαΐα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και επέλεξα να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας.

Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

«Οι επενδύσεις δεν φέρνουν μόνο θέσεις εργασίας, αλλά και φόρους υπέρ του Δημοσίου. Χρήματα, δηλαδή, για τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Για τους αστυνομικούς στις γειτονιές. Και έσοδα στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Συμβόλαιο εργαζομένων και επιχειρήσεων εισηγείται η ΝΔ, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες. Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους. Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους

«Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι…Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ. Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές».