Παρατείνεται για επιπλέον 6 μήνες από την 22α Ιουνίου 2019, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η δυνατότητα να χορηγηθούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατατέθηκε εκπρόθεσμα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα έργα V και VI της από 06-09-2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ιδρύματος « Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του ελληνικού δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα υγείας.

Σκοπός της τροπολογίας είναι να διευκολυνθεί η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς ανάληψης εκτέλεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών από το δημόσιο τομέα και η περαιτέρω δυνατότητα είσπραξης χρημάτων από το ελληνικό δημόσιο. Παράλληλα διασφαλίζεται η αναστολή μέτρων αναγκαστικής και διοικητικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ως άνω εταιρείας, εξασφαλίζεται η καταβολή των μισθών των εργαζομένων και η ομαλή λειτουργία της όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.