Σε αποκάλυψη σοκ προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης δημιουργώντας αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης σε αποστροφή του λόγου του προς δημοσιογράφο τόνισε πως «η τρόικα πίεζε για να κλείσει την Αγροτική τράπεζα».

Η δήλωση κατά λέξη ήταν: «Η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος φορέας που ασχολείται με τους αγρότες και που τους βοηθάει πραγματικά και σήμερα κατηγορείται από την τρόικα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι καταργεί ουσιαστικά τον ανταγωνισμό, ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Και ζήτησαν να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα».

Την ίδια στιγμή, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές προθέσεις σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται να διαφοροποιείται από όσα ο πρωθυπουργός έχει τονίσει και να κάνει λόγο για προσπάθεια διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΑΤΕ. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, έχουν οδηγήσει σε μεγάλο ενδοκυβερνητικό καβγά και ήδη ο κ. Σκανδαλίδης ετοιμάζεται να ανασκευάσει στην περίπτωση που το θέμα λάβει διαστάσεις.