Διέψευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ότι εκπρόσωποι πολυεθνικών του ζήτησαν να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στα 300 ευρώ, για να επενδύσουν.

«Δεν έθεσαν θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών, υπήρξε τοποθέτηση από πολλές εταιρείες για το ενεργειακό κόστος, τη μερική απασχόληση και την ευελιξία στην εργασία, ήμουν αυτόπτης μάρτυρας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha 9,89, ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Τονίσαμε ότι έχουν ψηφιστεί νόμοι, αυτή η συζήτηση είναι βλαπτική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «βασική μας ανησυχία είναι η ανεργία και γι’ αυτό θα την αντιμετωπίσουμε με επενδύσεις, με αδειοδοτήσεις και με εξαγωγές… συνεργαζόμαστε με Ολλανδούς για θέματα εξαγωγών αλλά και με την Παγκόσμια Τράπεζα».

Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι είναι στο παρά πέντε η συμφωνία επανέναρξης των αυτοκινητοδρόμων με τις τράπεζες. «Στόχος είναι τον Απρίλιο να μπουν οι μπουλντόζες και να δημιουργηθούν 25 χιλιάδες θέσεις εργασίας», ανέφερε.

Για το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «το ταξίδι αυτό κράτησε έναν δίαυλο επικοινωνίας, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι λύθηκαν τα προβλήματα αλλά έγινε ένα βήμα μπροστά», τονίζοντας ότι δόθηκε δυνατότητα στις δύο χώρες να μιλήσουν για επενδύσεις. «Υπεγράφησαν 25 συμφωνίες. Ο επενδυτικός νόμος συμβάλλει στην απλοποίηση των διαδικασιών».

Τέλος, για το θέμα του ανασχηματισμού ανέφερε ότι «είναι θέμα του πρωθυπουργού».