Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Οφείλουμε να ρίξουμε ένα σωσίβιο να σωθεί ο κόσμος που πνίγεται

«Η ΝΔ ψήφισε τη ρύθμιση επειδή αναγκάστηκε κι όχι επειδή ήθελε»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:59
29/05/2019
Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Οφείλουμε να ρίξουμε ένα σωσίβιο να σωθεί ο κόσμος που πνίγεται
14
loading

Τη θέση πως η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις επειδή αναγκάστηκε και όχι επειδή το ήθελε εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.

Νωρίτερα σε συνέδριο για το ασφαλιστικό, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη».

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι «πριν καλά καλά κλείσει μία εβδομάδα, έχουν υποβληθεί ήδη περίπου 24.000-25.000 αιτήσεις και από αυτούς είναι περίπου 1.200 που θα πάρουν σύνταξη».

«Αυτήν τη ρύθμιση την κάναμε γιατί οι άνθρωποι πνίγηκαν στο πέλαγος των χρεών που τους δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, διότι το 97% (σ.σ. των χρεών) δημιουργήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 στις οφειλές και οι αυξήσεις παραπέρα -για να φτάσουμε στα 32-33 δισ. σήμερα -είναι γιατί ''τρέχουν'', όπως προβλέπεται νομίμως, τα χρέη προσαυξανόμενα με τις προσαυξήσεις και τους τόκους» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος. Όπως επισήμανε, «δεν δημιουργήθηκαν τα παραπάνω χρέη από τη δική μας πολιτική. Το ελάχιστο, περίπου 2%-3% όλων των οφειλών δημιουργήθηκαν στην περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης. Γιατί, πράγματι, τα απόνερα της κρίσης υπάρχουν, δεν τελείωσαν, όταν έχεις τέτοια ανεργία και τα μαγαζιά όλα δεν άνοιξαν όλα την επόμενη ημέρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Τα λουκέτα όμως και οι δρόμοι στις πόλεις από καταστήματα που έκλεισαν, ερήμωσαν όταν προηγήθηκε αυτή η πολιτική. Όταν λοιπόν υπάρχει αυτό, οφείλουμε να ρίξουμε ένα σωσίβιο να σωθεί ο κόσμος που πνίγεται. Η ΝΔ θέλει να τους το αφαιρέσει γιατί είναι ξένο προς τη δική τους νοοτροπία (...) αντίληψη μόνιμη, νεοφιλελεύθερη».

Για τη δήλωση του κ. Βρούτση ότι «εκκρεμούν πάνω από 250.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις», ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε: «Είναι περίπου 42.000 ληξιπρόθεσμες αιτήσεις. Πρέπει να επαναλάβω ότι πολλές φορές χορηγούνται συντάξεις, οι οποίες κακώς χορηγούνται διότι υπάρχουν οφειλές. Εν συνεχεία μετά από μήνες ή μετά από χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις ζητείται η επιστροφή των συντάξεων διότι υπηρχαν οφειλές. Ήδη στον νόμο που βάλαμε τώρα προβλέπουμε κάποιος που πήρε κακώς τη σύνταξη διότι δεν είχε πληρώσει όλες τις εισφορές ή (δεν είχε) όλες τις προϋποθέσεις και ζητείται από το σύστημα - πάντα ζητούνταν, πάντα, να επιστρέψει 50, 100, 150 και 300 χιλιάδες ευρώ και οι άνθρωποι παθαίνουν εγκεφαλικό- να μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές αυτές με έναν τρόπο που ειναι πραγματικά βιώσιμος».

Όσον αφορά τις αιτιάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τα κρατικά ταμεία είναι πλέον στενά, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε: «Έχει γίνει αναλογιστική μελέτη με τη συμμετοχή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που έχει εγκριθεί από τους δανειστές στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης ως ορθή αναλογιστική μελέτη που βγάζει το σύστημα όπως έχει δομηθεί -και θέλει να καταργήσει η ΝΔ -ως σύστημα βιώσιμο. Υπάρχει αναλογιστική μελέτη, η οποία κρίθηκε ως αποδεκτή από την Κομισιόν. Και έρχεται η ΝΔ αυτό που αποτελεί επιτυχία για τη χώρα και τον λαό μας που δεινοπάθησε τα προηγούμενα χρόνια, να το θέσει σε αμφισβήτηση. Η ΝΔ που θέλει να γίνει κυβέρνηση αμφισβητεί αυτό που αποδέχθηκαν οι δανειστές μας για να μη γίνουν άλλες μειώσεις συντάξεων».

«Και επειδή στη βάση αυτή της αναλογιστικής μελέτης συνεχίζουμε μία θετική πορεία με τους συνταξιούχους, ας περιμένουν οι συνταξιούχοι ότι μετά από αυτήν την αμφισβήτηση της αναλογιστικής μελέτης ακολουθεί η στόχευση της ΝΔ για μείωση συντάξεων που θα επέλθουν αναπόφευκτα, διότι, τυχόν μείωση από το 20% στο 15% των εισφορών θα επιφέρουν 2,5 δισ. έλλειμμα από την πρώτη χρονιά, το οποίο μπορεί να καλυφθεί μόνο με μείωση των συντάξεων(...)» πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΣΥΡΙΖΑΚΙΑ................
  ΕΝΑ ΣΩΣΙΒΙΟ ΦΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.................
  ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΤΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ.................

 2. avatar Ατιμος αυτός

  ο ...κόσμος Κε Πετρόπουλε.ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.....

 3. avatar ννν

  ΚΑΝΩ ΔΗΛΩΔΗ 3000 ΕΥΡΩ Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1200 ΕΥΡΩ Ο ΕΦΚΑ 2100 ΕΥΡΩ.ΑΠΟ ΤΙ ΜΕ ΣΩΝΟΥΝ ΟΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ.ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΑΣ.ΣΑΝΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

 4. avatar Tenebbrae

  Έβαλες το δακτυλάκι σου για το 10% μην κρύβεσαι.

 5. avatar Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

  Όλα τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων Ελλήνων ακυρώνονται από τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας, αν γίνουν κυβέρνηση! Γι'αυτό...
  Προσέχουμε τι ψηφίζουμε, για να έχουμε!

 6. avatar Sotiris

  Για να ξέρουμε τι λέμε, να λέμε όλη και όχι τη μισή αλήθεια :
  Να ρίξετε σωσίβιο, σ' αυτούς που πνίξατε ΕΣΕΙΣ ! ! !
  Μετά από 4 χρόνια αδιαφορίας και ενώ εξακολουθείτε να ζητάτε την καταστροφή τους χωρίς τίποτε να μειώνετε ? ? ?
  (α) ο πνιγμένος όσα σωσίβια και να του ρίξεις, όταν έχεις το κεφάλι του συνέχεια μέσα στη θάλασσα ποιός ηλίθιος περιμένει να μην πνιγεί ?
  (β) τώρα προεκλογικά πως και τον θυμηθήκατε ? δεν ξέρατε ? μα οι τοκογλύφοι λένε ότι σας φώναζαν τα λάθη σας, εσείς .... προεκλογικά σε πνιγμένους τα θυμηθήκατε ?
  (γ) αει σιχτίρι πιά ελεεινοί ! ! ! !

 7. avatar SER 30

  '' Αυτήν τη ρύθμιση την κάναμε γιατί οι άνθρωποι πνίγηκαν στο πέλαγος των χρεών '' ΜΕΣΙΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ( 2 0 ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΜΟΥΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ . ΟΧΙ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ . ΝΤΑΞΕΙ ? ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ .

 8. avatar γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη.

  Οκ να δεχτώ την άποψη ότι αν μια επιχείρηση δεν μπορεί να πληρώσει να κλείσει και να ευνοηθούν έτσι λόγω μειωμένου ανταγωνισμού οι συνεπείς επιχειρήσεις. Μπορεί ένας όμως να μου εξηγήσει πώς επωφελείται ο συνεπής πολίτης, από τη μη εφαρμογή του προγράμματος των 120 δόσεων; Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω.

  1. avatar γιατί έτσι γουστάρουμε

   αντε γεια!

 9. avatar Μστ

  Άμα έχεις πέσει σε θαλάσσια δίνη, με σωσίβιο δε σώζεσαι.!!

 10. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Κάποτε μιλουσατε για σεισαχθεια, δεν πληρώνω κ.τ.λ.
  Αλλά δεν το κανατε επειδή δεν σας αφηναν τα μνημονια, το ΔΝΤ κ. τ. λ.
  Τωρα που βγηκαμε απο τα μνημόνια θυμηθηκατε τθς 120 δόσεις.
  Circo Medrano.

  1. avatar Ελλην&ζ3υς

   Παπαγαλε τις γαλάζιας παράταξης ξεχνάς αρκετά το παρελθόν και ποιος κατέστρεψε τα ταμεία και γενικά ποιο κόμμα μας έβαλε στα μνημόνια..

   1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μας κατεστρεψαν και μας αποτέλειωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλη απορία?

    1. avatar Ρε

     Το πρωτο σωστο
     Το δευτερο λάθος
     Μενεις μεταξεταστεος!
     Μαθε τα καλα
     και ελα τον Σεπτέμβριο να μας τα.πεις καλυτερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει