Εκλογές 2019: Στη γενέτειρά του τη Ζάκυνθο ψήφισε ο Σταύρος Κοντονής

«Το μήνυμα είναι σαφές, αν η Ελλάδα και η Ευρώπη γυρίσουν πίσω»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:07
26/05/2019
Εκλογές 2019: Στη γενέτειρά του τη Ζάκυνθο ψήφισε ο Σταύρος Κοντονής
loading

Το δικό του μήνυμα από την γενέτειρα του, την Ζάκυνθο, όπου βρίσκεται σήμερα για να ασκήσει τα εκλογικά δικαιώματα, έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής.

«Το μήνυμα είναι σαφές, αν η Ελλάδα και η Ευρώπη γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα σε μια σκληρή Νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά κατεύθυνση της οποία εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και η Ευρώπη αν μπει στο φαύλο κύκλο της ακροδεξιάς, του ρατσιστικού μίσους και της καθυστέρησης» δήλωσε από κτίριο του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου, αμέσως μετά την κατάθεση της ψήφους του ο κ. Κοντονής.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι «οι δυνάμεις της Αριστεράς που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δυνάμεις εκείνες που πάνε την Ελλάδα και την Ευρώπη ένα βήμα μπροστά και αυτό που περιμένουμε από τους ψηφοφόρους είναι να μην επιτρέψουν την οπισθοδρόμηση και την καθυστέρηση».

Τέλος, ο κ. Κοντονής έκανε αναφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ζακύνθου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώνει ότι «πιστεύω ότι ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και το ψηφοδέλτιο του για την Περιφέρεια όπως και ο Αντώνης Κασσιμάτης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν ένα σπουδαίο και δύσκολο αγώνα. Ελπίζω οι Ζακυνθινοί ψηφοφόροι να επιβραβεύσουν το ήθος και τις καθαρές προγραμματικές λύσεις τις οποίες προτείνουν».

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει