«Αυτό το οποίο βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κλίμα, το οποίο αποτυπώνεται και στις δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού. Υπάρχει μια λαϊκή συσπείρωση που μας προδιαθέτει ότι τα πράγματα θα πάνε καλά» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει στα «σημεία» τις τελευταίες δέκα μέρες, διότι κατόρθωσε να μεταφέρει τον άξονα της αντιπαράθεσης σε πραγματικά ζητήματα που αφορούν τους πολλούς, που αφορούν την καθημερινότητά τους» και σημείωσε: «Ισχύει αυτό το οποίο ακούστηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού στον Πειραιά, ότι πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θα γράφει ψήφος εμπιστοσύνης στις 120 δόσεις, στη 13η σύνταξη, στην επιδότηση του ενοικίου. Σε όλα αυτά τα μέτρα τα οποία -προσέξτε, αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία- είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το 1974, που μέτρα τα οποία ανακουφίζουν κόσμο δεν παίρνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ελλείμματα. Είναι η πρώτη φορά και είναι μια τομή για τα οικονομικά δεδομένα» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχολιάζοντας τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης είπε ότι είναι το λιγότερο λυπηρές και αποκαλυπτικές της λογικής της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν είναι έτσι. Είναι μία άλλη οπτική για τα πράγματα. Είναι η κοινωνική μεροληψία, η θετική κοινωνική μεροληψία για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Όταν ήρθε η συζήτηση σε αυτά τα θέματα εκεί πλέον αποκαλύφθηκε ο βασικός πυρήνας, η βασική λογική του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Καμία δέσμευση για την 13η σύνταξη. Ο κ. Μητσοτάκης το είπε, “εγώ δεν δεσμεύομαι”» παρατήρησε.