Με την διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start Up Association), συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Επί τάπητος τέθηκε η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για διευκόλυνση της αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως η δημιουργία κέντρων αδειοδότησης επιχειρήσεων, η χρηματοδότηση τοπικών κέντρων ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ κ.α. οι οποίες όπως ανέφερε ο υπουργός θα εξετασθούν.

«Το βασικό μήνυμα που έστειλαν σήμερα αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες σε μένα είναι πως το κράτος πρέπει να αφήσει ήσυχους τους Έλληνες να στραφούν στην επιχειρηματικότητα, να κάνουν πράξη τα όνειρα τους, να δημιουργήσουν. Και αυτή είναι η βασική υποχρέωση της κυβέρνησης. Και είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας για μας να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, ο ΔημήτρηςΤσίγκος επισήμανε πως «η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, επισημαίνοντας πως η Ένωση πιστεύει ότι αντικειμενικά η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί δημιουργώντας έτσι μια νέα σχέση με την εργασία».