Ντροπή για τη χώρα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών.

«Έγιναν ουρές και σηκώθηκαν τα χέρια, μιλιούνια ο κόσμος για να πάρει μια σακούλα με ντομάτες ή ζαρζαβατικά. Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας το 2013», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «είναι ντροπή για τη χώρα μας να ζούμε αυτές τις σκηνές, σκηνές που θυμίζουν την εποχή της πείνας, την περίοδο της Κατοχής».

«Δεν έχουμε να δούμε τίποτα χειρότερο απ’ αυτό στο οποίο μας έχουν οδηγήσει», είπε απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους, τονίζοντας πως έχει έρθει η ώρα «να σταματήσει ο φόβος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό. «Βγήκαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν “κάναμε λάθος”. Ε, “αφού κάνατε λάθος, γιατί το συνεχίζετε”, είναι η απάντηση».

«Πάει σήμερα ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Τι θα τους πει; “Κάνατε λάθος, ευχαριστώ, συνεχίζουμε; Συνεχίστε το λάθος;”», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε: «Τι πάει να κάνει σήμερα ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες; Να αποδεχθεί τη μείωση των κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα; Ή να τους πει “διακόψτε τη συνεδρίαση εδώ”; “Παραδέχθηκαν το λάθος, το παραδέχεστε κι εσείς; Ελάτε να το διορθώσουμε”;».