Ψήφος εμπιστοσύνης: Κόντρα Βενιζέλου-Τσακαλώτου για πλεονάσματα και ειδικό λογαριασμό

«Αυτό που κάνετε είναι εγκλωβισμός της οικονομίας στην αναιμική ανάπτυξη»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:12
10/05/2019
Ψήφος εμπιστοσύνης: Κόντρα Βενιζέλου-Τσακαλώτου για πλεονάσματα και ειδικό λογαριασμό
1
loading

Η δέσμευση της κυβέρνησης για πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2020 με το μαξιλάρι των 5,5 δισ. ευρώ ως εγγύηση, βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Αυτό που κάνετε με τα υπερπλεονάσματα είναι εγκλωβισμός της οικονομίας στην αναιμική ανάπτυξη, στο σύρσιμο της, για να κάνετε μια παιδική αναδιανομή. Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της προοπτικής του έθνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εμείς έχουμε στρατηγική να αρχίσουμε από το 2020 μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο το 2,5%», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι θα είναι με «εγγύηση» τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό.

Ακόμα ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι μπορεί να ξοδευτούν χρήματα τώρα και όχι αργότερα για θετικά μέτρα, γιατί έχει ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει ενώ για τη δημιουργία του (escrow account) ανέφερε ότι από εκεί θα μπορούν οι δανειστές να πάρουν χρήματα μέχρι το τέλος του τρίτου έτους.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η εικόνα της χώρας είναι εικόνα ενός συνολικού εθνικού εκτροχιασμού που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καθολικός ενώ έκανε λόγο για αχαλίνωτη τυχοδιωκτική πολιτική που εκφράζεται σε ανώτερο επίπεδο στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια όπως είπε, να κρύψει το φόβο και τον συντηρητισμό της Αριστεράς.

«Η ηθική κρίση είναι το ακραίο σημείο της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Τα τελευταία τρία χρόνια αυτό που κυριαρχεί είναι το θράσος, η αλαζονεία, η διχαστική λογική του εθνολαϊκισμού όπως την εκφράζει η κυβέρνηση με την τεχνητή πλειοψηφία της και με βουλευτές που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς και του πιο νοσηρού πολιτικού τυχοδιωκτισμού», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή. Κρύβεται πίσω από τη θεωρία ότι υποστηρίζει τους πολλούς ενώ βρίσκεται στην υπηρεσία των πολύ λίγων. Σήμερα το βράδυ, θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά η συζήτηση θα συνεχιστεί γιατί σε 15 μέρες, ο ελληνικός λαός θα εκφράσει αυθεντικά τη δυσπιστία του προς τη κυβέρνηση. Η κρίση νομιμοποίησης της θα οξυνθεί με μεγάλες ηθικές και θεσμικές επιπτώσεις», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Η ατιμωρησία αποθρασύνει

    Υπεύθυνος για πολλά δεινά που μας βρήκαν! Αντί να έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά, περιφέρει το πλαδαρό σαρκίον εκστομίζοντας ανοησίες. Αυτές που κούρεψαν τα ομόλογα PSI, με τραγικές συνέπειες για τους μικροομολογιούχους, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία! Αυτές που τον οδήγησαν να κρύψει στο πιο βαθύ συρτάρι του τις λίστες της φοροδιαφυγής (Lagarde, Borjans, Λουξεμβούργου). Με αποτέλεσμα να σημειωθεί το κράτος δλδ όλοι μας, πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια από διαφυγόντες φόρους και πρόστιμα, λόγω παραγραφής!
    Είναι αυτές που μας επέβαλαν το χαράτσι στα ακίνητα, που επιβάρυνε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει