«Δεν νομίζω ότι άλλαξαν οι δικές μας παραστάσεις. Άλλαξαν οι παραστάσεις και τα στερεότυπα που είχαν αρκετοί απ’ όσους συναντήσαμε», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM η κ. Δούρου, «ένας από τους στόχους αυτού του ταξιδιού ήταν να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας αδιαμεσολάβητα σε σχέση με την εικόνα που είχαν προσπαθήσει οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να παρουσιάσουν για τον ίδιο τον Αλέξη προσωπικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «δυστυχώς, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την επικοινωνιακή προπαγάνδα το κόμμα της Ν.Δ., υπάρχουν και ανόητοι και ηλίθιοι και κακοί που αντιλαμβάνονται τον πατριωτισμό στο εξωτερικό όχι στο να στηρίζουν τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά στο να διαβάλλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Σε ό,τι αφορά το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, η Ρένα Δούρου ανέφερε: «Θα έχετε διαβάσει ελληνιστικά κείμενα που αναφέρουν ότι τις αντιθέσεις των αντιπάλων τις εκμεταλλευόμαστε. Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ως όπλο αυτά που έγιναν στο Νταβός, αλλά και τις εκθέσεις του ΔΝΤ και ηγετικών οικονομικών αναλυτών, όπου έκαναν λόγο για τα λάθη του προγράμματος που επέβαλαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Και μόνο με αυτές τις παραδοχές, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να διεκδικήσει αλλαγή του προγράμματος που αποδεδειγμένα πλέον δεν βγαίνει. Βαθαίνει την ύφεση και καθιστά εκείνο το περιβόητο χρέος, για το οποίο γίνονται τόσες θυσίες, μη βιώσιμο».