Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για Δικαιοσύνη, τρομοκρατία και νομιμότητα. Στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» η συζήτηση στράφηκε τόσο γύρω από το θέμα του μνημονίου όσο και γύρω από την τρομοκρατία και τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια, του οποίου την παραίτηση έχει ζητήσει από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, ανέφερε σχετικά με το μνημόνιο ότι «Αυτή η πολιτική έχει ψηφιστεί με τις γνωστές διαδικασίες. Αυτό το νόμο έχουμε πει με πάρα πολλούς τρόπους ότι θα τον καταργήσουμε από άλλο νόμο. Να παραμείνει στην ευρωζώνη και να διαπραγματευτεί με διαφορετικούς όρους», είπε. Και συνέχισε: «Καταργείς το μνημόνιο που είναι νόμος και μπαίνεις σε διαπραγμάτευση».

Για τον κύριο Δένδια, ανέφερε: «Τι θέλει να καθαρίσει ο τότε φιλοχουντικός κύριος Δένδιας; Δεν έχει βγει ποτέ να πει όχι δεν ήμουν», κι εκείνη τη στιγμή του απάντησαν οι παρευρισκόμενοι αλλά και οι δημοσιογράφοι, Γ. Οικονομέας και Δ. Καμπουράκης ότι χθες διέψευσε σε επίσημη ανακοίνωσή του τα παραπάνω.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θ. Νάκος, πάντως τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κουτί σαν τα παλιά τζουκμποξ που όποιος θέλει ακούει ότι τραγούδι θέλει. Εγώ προσωπικά δεν έχω βγάλει άκρη. Μήπως ζω σε άλλη χώρα εγώ; Είστε υπέρ του μνημονίου;», ενώ σημείωσε ότι επιτίθεται στον κ. Δένδια επειδή «δεν αποδέχθηκε ότι είναι οικιακός εξοπλισμός τα ευρήματα στη βίλα Αμαλία».

Πάντως, ο Ν. Σοφιανός στράφηκε κατά της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα.