«Η αγορά ανταποκρίθηκε ομαλότατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού»

Μέσω του ΟΑΕΔ «τρέχουν» 12 προγράμματα επιχορήγησης νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:41
15/04/2019
«Η αγορά ανταποκρίθηκε ομαλότατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού»
5
loading

«Από όλα τα στοιχεία προκύπτει πως η αγορά κατάφερε και ανταποκρίθηκε ομαλότατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Χαρακτηριστικά, τον Φεβρουάριο του 2019, δημιουργήθηκαν σχεδόν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν εφησυχάζουμε, όμως. Στόχος μας παραμένει η δημιουργία πιο πολλών και πιο σταθερών θέσεων εργασίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8» ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.

Ερωτώμενος για τις σχολές του ΟΑΕΔ, τόνισε πως αυτές «κατά κοινή άποψη έχουν παράξει τεράστιο έργο όλα αυτά τα χρόνια τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ τα περισσότερα παιδιά που έχουν φοιτήσει σε αυτές σήμερα είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει τις σχολές του ΟΑΕΔ στην τύχη τους. Από τη δική μας πλευρά, τόσο η ηγεσία του υπουργείου, όσο και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, έχουμε εντάξει στους στόχους μας την αναβάθμιση αυτών των σχολών. Ήδη, ολοκληρώνεται η διαδικασία με την οποία οι ωρομίσθιοι καθηγητές γίνονται πλέον αναπληρωτές. Επίσης, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, αυξάνεται και η αποζημίωση στο πλαίσιο της μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αυτές όλες είναι παρεμβάσεις στον αντίποδα αυτών που διεκδικεί η ΝΔ, η οποία, μέσω του κυβερνητικού προγράμματός της, φαίνεται μάλιστα να υπόσχεται κατάργηση των σχολών αυτών» σημείωσε ο κ. Μπάρκας.

Σε σχέση με τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο ΟΑΕΔ αλλάζει πρόσωπο. «Είναι ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί με το ίδιο οργανόγραμμα από το έτος ιδρύσεώς του. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, μέσω του reengineering, το οποίο έχουμε παρουσιάσει σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και μία εξαιρετική δουλειά τόσο από τη πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων, στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Προσπαθούμε, δηλαδή, ο ΟΑΕΔ από οργανισμός συνδεδεμένος με την ανεργία να γίνει συνώνυμο της απασχόλησης» τόνισε ο κ. Μπάρκας.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, υπογραμμίζοντας πως, αυτήν τη στιγμή, μέσω του ΟΑΕΔ «τρέχουν» 12 προγράμματα επιχορήγησης νέων θέσεων εργασίας, προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα μορφωτικά επίπεδα. «Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία επανένταξης όλο και περισσότερων ανέργων στην εργασία, ενώ σχεδιάζουμε αντίστοιχα προγράμματα που θα απευθύνονται σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των εγγράφων τους και θα βασίζονται και σε μία χαρτογράφηση των δυνατοτήτών τους» είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar δσα

  Γι αυτο η πραγματικη ανεργεια αυξηθηκε... Μην μας σωζετε αλλο φτανει. Σας παρακαλω οχι αλλο σωσιμο δεν το αντεχουμε.

 2. avatar Γονιός

  Όι ψηφοθηρικες αυξήσεις είναι ο λόγος που απολύθηκε το παιδί μου. Τώρα πάλι στην ανεργία με μόνο λίγους μήνες εργασίας τα τελευταία 4 χρόνια.

 3. avatar Ρακουν

  Άλλος ένας μύθος που καταρρίφθηκε. Τα περισσότερα τα παίρνει παλι η εφορεία πίσω.

 4. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΗΣΥΧΑ ΡΕ ΑΝΕΡΓΕ ΓΕΟΠΩΝΕ....
  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ και ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ???????????
  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ?????????????
  κουραστηκαμε να ακουμε μονο θα, θα, θα.................

  1. avatar Σητειακος

   Τρέχουν τόσο γρήγορα που ούτε καν προλαβαμε να τα δούμε ☺

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει