«Την άποψη ότι θα μπορούσε να υπάρχει μία κάλπη κι ένα ψηφοδέλτιο με τέσσερα ονόματα», εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας, πως πρέπει «να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η μυστικότητα της ψηφοφορίας από τη στιγμή που το Σύνταγμα το προβλέπει».

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, επίσης, ότι «δεν είναι ρόλος της Βουλής να κάνει τον δικαστή και τον ντετέκτιβ».

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε επαναξιολόγηση της πολιτικής για το πετρέλαιο θέρμανσης με φόντο και το πρόβλημα της αιθαλομίχλης από τα τζάκια. «Χρειάζεται επαναξιολόγηση αυτής της πολιτικής, δεν πέτυχε πώς να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «οι πολίτες ή θα κρυώνουν ή θα πληρώνουν».

Τέλος, για το θέμα της φορολόγησης των ΙΧ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως κατέθεσε ερώτηση στη βουλή γιατί «πολλοί κλήθηκαν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας για το 2012 μη γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να πληρώσουν πρόσθετο φόρο» και πρόσθεσε «είναι πολύ άδικο, ζητώ από το Υπουργείο να δώσει πίσω στον κόσμο τα χρήματα που έδωσαν για το 2013».