Για προσπάθεια της κυβέρνησης «να εργαλειοποιήσει το έργο της δικαιοσύνης» έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν είναι η πρώτη φορά, υπάρχει πληθώρα στοιχείων και πραγματικών περιστατικών αυτής της τετραετίας, που μας δείχνει ότι η κυβέρνηση, σκόπιμα και συνειδητά, παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, «ποτέ η ΝΔ δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του σκανδάλου με τον τρόπο που η εταιρία αυτή προσέγγιζε γιατρούς ή άλλους με τους οποίους προσπαθούσε να διαμορφώσει την τιμή του φαρμάκου», προσθέτοντας ότι «η αύξηση του φαρμάκου έγινε επί υπουργίας του κ. Κουρουμπλή, αλλά η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να ελεγχθεί ως προς αυτό το σημείο».

«Στοχοποιήθηκαν και θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη 10 προσωπικοτήτων από τους πρωταγωνιστικούς ανθρώπους για τα πολιτικά μας πράγματα τα τελευταία χρόνια και ξαφνικά βλέπουμε ένα πόρισμα που δίνεται στη δημοσιότητα με δόσεις, κάποιοι άνθρωποι εξ αυτών που συκοφαντήθηκαν, οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο -και λέω συκοφαντήθηκαν γιατί δεν αποδείχθηκε τίποτα από τους ίδιους προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν δώσει καταθέσεις. Μαθαίνουμε σήμερα ότι κάποιος μάρτυρας είπε ότι επρόκειτο να δοθούν χρήματα στον κ. Λοβέρδο, για τον οποίο –απ’ ό,τι πληροφορούμαστε– δεν υπάρχει διαδρομή χρήματος ούτε στον ίδιο ούτε σε συγγενή του» σημείωσε η κ. Βόζενμπεργκ.

Αναρωτήθηκε δε, «για ποια επιτυχία τολμάει και μιλάει η κυβέρνηση, γιατί τίποτα δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής και όλη αυτή η σκευωρία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος».

Η κ. Βόζενμπεργκ εξέφρασε επίσης την απορία της για τη δημοσίευση προδικαστικών πράξεων, «χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις διωκτικές αρχές αν θεμελιώνεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες-το γνωστό ξέπλυμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι και στις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, «θα βγει λευκός καπνός και θα είναι και έντονο το χρώμα του, με την έννοια ότι θα δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα».