Την ανάγκη να υψωθεί ένα «οχυρό» απέναντι στη βία από σύσσωμες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου υπογράμμισαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε με φόντο την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για να αποφασιστεί εάν πρέπει να στηθούν τρεις κάλπες, όσες δηλαδή και οι προτάσεις για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής ή τέσσερις κάλπες όσα δηλαδή και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος, πάντως, διευκρίνισαν σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης ότι στην σημερινή σύσκεψη, την πρώτη για το 2013, δεν τέθηκε το ζήτημα για το πόσες κάλπες θα στηθούν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε ότι «μας απασχόλησε έντονα το θέμα της βίας. Σύσσωμες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που επιτίθενται στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «απευθύνουμε μία ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της βίας».

Για μηδενική ανοχή απέναντι στη βία και την τρομοκρατία μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κλήθηκε στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών να ενημερώσει διεξοδικά για την πορεία των ερευνών της Αστυνομίας για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

Αποχωρώντας από τη σύσκεψη ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης του Ιανουαρίου αλλά και τις αποφάσεις που αναμένονται στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

«Μου ζήτησαν και τους έκανα μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και επίσης, για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.