«Δεν κέρδισα ούτε μισό ευρώ από την πολιτική»

Η απάντηση του Πέτρου Δούκα για το πόθεν έσχες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:04
10/01/2013
«Δεν κέρδισα ούτε μισό ευρώ από την πολιτική»
1
loading

Διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες του 2010 δίνει με ανακοίνωσή του ο Πέτρος Δούκας.

Οι ορκωτοί ελεγκτές του εντόπισαν κενό ύψους 1 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του κ. Δούκα και ο πρώην υπουργός θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα για να δώσει εξηγήσεις.

Αναλυτικά η απάντηση του Πέτρου Δούκα:

«Διάβασα στις εφημερίδες ότι ίσως μου ζητηθούν συμπληρωματικές διευκρινίσεις γιά το Πόθεν Έσχες μου του 2010.

Θέλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:

Η περιουσία μου και οι τραπεζικές μου καταθέσεις εμφανίζονται σε ΟΛΑ τα πόθεν έσχες μου (από το 2004) και προήρθαν από την πολύχρονη και σκληρή εργασία μου σε πολύ σημαντικές θέσεις πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα* (δηλαδή από εισοδήματα δηλωμένα και φορολογημένα και ελεγμένα από τις φορολογικές αρχές.)

*Να υπενθυμίσω πως εξαιρώντας την εξαετή μου θητεία ως βουλευτής και Υφυπουργός, εργάστηκα και εξακολουθώ να εργάζομαι για πάνω από 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Σε ηλικία 32 ετών προήχθηκα στο βαθμό του Αντιπροέδρου στη Σίτιμπανκ στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 33 ετών τοποθετήθηκα Γενικός Διευθυντής και Treasurer της Σίτιμπανκ γιά όλη την Ελλάδα. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΓΕΤ-Ηρακλής, της Έρικσον Ελλάδας, του Ομίλου NetMed-Nova, Συμπρόεδρος του ΔΣ της Πέπσικο Ελλάδας, καθώς επίσης και Senior Economic Advisor της Μεριλ Λύντς, της Σάνουα Μπανκ Τόκυο και της Eurobank, ενώ η εταιρεία μας Κάπιταλ Πάρτνερς ΑΕ είναι από τις πιο πετυχημένες στον χώρο των αγοραπωλησιών και συγχωνεύσεων και στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων. Προκειμένου να κατέλθω στις εκλογές του 2004, παραιτήθηκα από Πρόεδρος της Νόβα, της Έρικσον και της Πέπσικο, ενώ απενεργοποίησα και την Κάπιταλ Πάρτνερς ΑΕ.

Οι καταθετικοί μου λογαριασμοί εμφανίζονται μειωμένοι το 2010, γιατί μέρος από αυτούς τους καταθετικούς λογαριασμούς τοποθετήθηκε σε χρηματιστηριακό λογαριασμό και σε επενδυτικό λογαριασμό (δεν ήμουν πλέον βουλευτής), και υπήρξε καθυστέρηση στην κατάθεση των σχετικών παραστατικών (τα οποία όμως ήδη έχουν κατατεθεί.) Δηλαδή, τα αθροίσματα των 3 αυτών λογαριασμών εξηγούν και την μείωση του τραπεζικού λογαριασμού του 2010 και τα πόθεν έσχες όλων αυτών των ετών (προς αποφυγή 'παρεξηγήσεως' ότι έχω βρεθεί έστω και με μισό ευρώ παραπάνω απ´ ότι είχα πριν εκλεγώ βουλευτής το 2004!)

Τα σχετικά παραστατικά με αυτούς τους 3 λογαριασμούς (καταθετικό, χρηματιστηριακό, επενδυτικό) έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση των πρ. Συναδέλφων και της Επιτροπής για να δώσω κάθε επιπλέον διευκρίνιση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Sotiris

    Όπως όλοι !
    Όμως αφού κατηγορείσαι άδικα, φώναξε έστω και δικούς σου από το ΣΔΟΕ να υπογράψουν ότι η περιουσία σου και τα εισοδήματά σου είναι τίμια και νομίμως φορολογημένα, και μετά ...... εντάξει.
    Έχεις τα κότσια, να το κάνεις ? ? ? ? ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει