Επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κατηγορώντας τον για φασίζουσα νοοτροπία.

Παράλληλα, ο κ. Διαμαντόπουλος απείλησε τους βουλευτές ότι η βίλα Αμαλίας και η βίλα Κάλλας «θα γίνουν τα εφαλτήρια, που θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν».

Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε επίσης ότι και οι δυο αυτές καταλήψεις είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται και μαθήματα.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μιλώντας στον Alpha 98,9 τόνισε ότι: «Οι χώροι αυτοί (όπως βίλα Αμαλία) που έχουν εγκαταλειφθεί συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας. Πολύ μπροστά σε αυτούς τους χώρους (βίλα Αμαλία) δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντας, το ανταλλακτικό εμπόριο. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο» και σημείωσε: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης», ενώ για όσα έγιναν το 2008 στην περίοδο που η Αθήνα κάηκε είπε: «Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, είχαμε μια εξέγερση το 2008».