Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία

Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία πρόκληση, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:24
23/03/2019
Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία
13
loading

Ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία, ότι έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ότι δεν πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, όπου τίμησε με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού επισήμανε ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι «ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση -έστω και αν αυτή γίνεται προφανώς για λόγους εσωτερικής της "πολιτικής κατανάλωσης" - η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθιστούμε σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία, συνακόλουθα δε τα σύνορα, το έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που είναι και σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Κατέστησε, επίσης, σαφές προς την Τουρκία ότι «ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κεκτημένου, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του -συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Δικαίου της Θάλασσας- αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τις μεταξύ μας σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, επιπλέον δε για οιαδήποτε θετική εξέλιξη της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, την 23η Μαρτίου 1821, και στα διαχρονικά διδάγματά της, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Από εδώ λοιπόν, την Καλαμάτα, όλοι οι δημοκρατικοί Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας, δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την Ελευθερία μας έναντι πάντων. Δεσμευόμαστε όμως να υπερασπιζόμαστε και την Ελευθερία κάθε ανθρώπου, ακόμη και πέρα και έξω από τα σύνορά μας». Όπως διευκρίνισε «τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, δοθέντος ότι κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται σήμερα την ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, άρα την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar διαολος

  προδότης κι αυτός!

 2. avatar Voidi

  Θα σου φύγει πόντος από το καλσονάκι σου, Πάκη...

 3. avatar Γκιοζης Καρας

  Nα ενας γενναιος και ακριβοπληρωμενος"σφαλιαροδεκτης!"

 4. avatar J.L

  Τώρα θά κοιμάμαι ήσυχος.

 5. avatar ????

  Κλ@σαν μεντες οι τουρκοι με τον πακησταν!

 6. avatar Savvidis

  Κύριε πακη πρόσεξε μην σκισεις κανένα καλσόν

 7. avatar Χο

  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ [...]

 8. avatar Της παλαιάς σχολής

  Ο πρόεδρος είναι σοβαρός άνθρωπος. Ευτυχώς δεν υπέκυψε στη λαίλαπα της ακροδεξιάς που κατέλαβε τη Νέα Δημοκρατία!

 9. avatar Σκορακι

  Προδοτοπακης

 10. avatar ιεκ μυρσινη: βοηθός συνταξιούχου

  Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν, σαν τον τσιπροκιο κι εσύ με τα νταούλια και τους νταγερέδες!

 11. avatar Hector1955

  Πάλι "αυστηρό" μήνυμα έστειλε;

 12. avatar Πέραμα

  Εσύ καλά τα λές Πρόεδρε, όμως ο Προδότης Πινόκιο άλλα τάζει στους Μπουνταλάδες.

 13. avatar Μουρλος

  Μπορεις να πας για νανι τωρα. Την κρεμουλα σου με την φρυγανια μην ξεχάσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει