«Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων αποτελεί προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Το brain drain της κρίσης κόστισε στην Ελλάδα σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες εκτός πατρίδας. Η δύναμη των Ελλήνων της διασποράς αποτελεί δύναμη της χώρας μας. Για τη Νέα Δημοκρατία, και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί καθήκον η ενδυνάμωση των πολιτικών και πολιτισμικών δεσμών με τους απόδημους Έλληνες. Άμεση προτεραιότητά μας να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στο μέλλον της χώρας τους, τη δυνατότητα να οικοδομήσουν μια Ελλάδα στην οποία και θα θέλουν να επιστρέψουν», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης των Γραμματειών Οικουμενικού Ελληνισμού Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ με θέμα «Η ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο του Brain Drain/Brain Gain».

Πριν από τη σημερινή σύνοδο του ΕΛΚ ο γραμματέας της ΝΔ συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας, στελέχη της ΝΟΔΕ Βρυξελλών, εκπροσώπους των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στο Βέλγιο και το προεδρείο της ΕΚΟ Υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Στόχος μας είναι μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ισχυρή παρουσία, η μαζική και ενεργός συμμετοχή νέων ανθρώπων στο κόμμα, αποτελεί αέρα ανανέωσης και οξυγόνο, όχι μόνο για την Παράταξη αλλά και για τη Χώρα. Οι νέοι μας αποτελούν το πιο φρέσκο, το πιο ελπιδοφόρο και το πιο δημιουργικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές είναι απαραίτητη», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.