Η χώρα πηγαίνει σε λάθος δρόμο εκτιμά το συντριπτικό ποσοστό των πολιτών, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο Δεκεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, που καταγράφει την πορεία της χώρας έξι μήνες μετά τις εκλογές και τη γνώμη των πολιτών για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, αυξημένο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο, είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι σε σωστό δρόμο. Ωστόσο, οι περισσότεροι πολίτες κρίνουν το αντίθετο. Το 19% κρίνει ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή, έναντι του 75% που κρίνει ότι είναι λάθος. Τον περασμένο Ιούνιο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 5% και 88%.

Οριακά μειωμένο στο 69% από 70% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσεται κατά του μνημονίου, ενώ ελαφρώς αυξημένο στο 22% από 20% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που τάσσονται υπέρ του μνημονίου.

Το 56% των ερωτηθέντων θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ στο 30% από 38% είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην παράσταση νίκης το 60% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ν.Δ. έπεται με 25%.

Στην πρόθεση ψήφου (με αποχή ή Λευκά στο 19,5%), προβάδισμα 4,5 μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με 30,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 26%. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 10,5%, στην τέταρτη θέση είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 8%, έκτη η ΔΗΜΑΡ με 6,5% και έβδομο το ΚΚΕ με 5,5%.

Σταθερά καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με 49%, ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά όλων των αρχηγών σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Νοεμβρίου.

Δεύτερος δημοφιλέστερος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 44% και ακολουθούν οι Αντώνης Σαμαράς με 40% και Πάνος Καμμένος επίσης με 40%. Στη συνέχεια ακολουθεί η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 17%.