Όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει το  να επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα νοικοκυριά με παιδιά, μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί και όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου ποσού.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οικονομία, τις συζητήσεις στο Eurogroup και το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το ύψος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης, καθώς ερωτηθείς αν θα είναι 45% ή χαμηλότερος, δήλωσε ότι “προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο”.

Προσέθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».