Η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ο Προκόπης Παυλόπουλος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:33
13/02/2019
Η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
6
loading

Έντονη αντιπαράθεση αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Στην πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι πριν από λίγες μέρες δήλωσε ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει επιμελώς σε αυτό το ζήτημα.

«Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός πρόεδρος, ή γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του», είπε και συνέχισε: «Και τι κάνει για αυτό; Επιχειρεί να μετατρέψει τη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης σε παρωδία. Μαζεύει συνταγματολόγους να του ενισχύσουν την άποψη ότι δεν παίζει ρόλο τι ακριβώς ψηφίζει στην πρώτη Βουλή. Ψηφίζει μόνο αυτό το άρθρο, ενώ λέει ρητά ότι διαφωνεί στη κατεύθυνση και στο περιεχόμενο. Ώστε να έχει το άρθρο 180. Ευελπιστώντας ότι στην επόμενη Βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝΑΛ 151 βουλευτές και θα το αλλάξει, για να καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, όχι τον Προκόπη Παυλόπουλο που εμείς προτείνουμε αλλά κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ. Αυτή είναι όλη η σκοπιμότητα και όλο το παιχνίδι που παίζετε».

Κάλεσε εξάλλου τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει ευθαρσώς ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020, και να βάλει τέλος στη συζήτηση για διάφορα «παιγνίδια», γύρω από το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στην αναφορά αυτή του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο χαρακτήρισε ανέντιμη τη πρόταση για την αναθεώρηση του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και απευθυνόμενος τον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα είστε αθεράπευτα κυνικός και είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας», καταλογίζοντάς του ότι το 2015 αξιοποίησε τον τρόπο εκλογής για να προκαλέσει εκλογές.

Κόντρα στις δευτερολογίες

Στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Κύριε Μητσοτάκη μέχρι σήμερα είχα την αίσθηση πως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Γεωργιάδης δεν σας επιτρέπουν να ονομάζετε τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, με τη νέα συνταγματική της ονομασία. Σήμερα διαπιστώνω ότι δεν σας επιτρέπουν καν να αναφέρετε το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διότι έχουν άποψη και θέλουν -η ακραία πτέρυγα του κόμματός σας- να παίξετε πολιτικά παιγνίδια. Και, ενδεχομένως, να είναι και μια αποκάλυψη αυτή. Έχετε κάνει τα σχέδια σας, έχετε κάνει τις συμφωνίες σας, τις έχετε διαμορφώσει». Και συνέχισε: «Ξέρετε, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, λέει μια παροιμία. Γιατί και μετά τις επόμενες εκλογές θα βρεθείτε ξανά στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Δεν θα σας φτάνουν οι βουλευτές για να προτείνετε και να εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί με την πρόταση της νέας πλειοψηφίας που θα είναι και πάλι με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο κι αν εσείς δεν τον θέλετε, γιατί πράγματι είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ανέφερε: «Εγώ σήμερα έκανα ένα βήμα τολμηρό. Αποκάλυψα το πολιτικό παιγνίδι που παίζετε. Σας προκάλεσα να πάρετε θέση συγκεκριμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίξει κανένα παιγνίδι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα προτείνει και στη νέα Βουλή τη συνταγματικά προβλεπόμενη ανανέωση της θητείας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προκόπη Παυλόπουλου , διότι θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διότι θεωρούμε ότι η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να έχει την ευρύτερη συναίνεση, διότι στο πρόσωπο του πρέπει να συμπυκνώνεται η συναίνεση και να αντικατοπτρίζεται η κοινή βούληση των περισσοτέρων εκ των πολιτικών δυνάμεων, διότι είναι εκφραστής και του πολιτεύματος, εκπροσωπεί το έθνος, εκπροσωπεί τον λαό».

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη «σπουδή» του πρωθυπουργού για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας: «Γιατί τέτοιο άγχος τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία μετά τις επόμενες εκλογές όταν και θα νικήσετε; Μιλάτε για πρόσωπα. Πάλι καλά που δεν ζητήσατε το ΑΦΜ του Προκόπη Παυλόπουλου. Τον εκτιμώ πολύ, το ξέρετε, και πιστεύω ότι ασκεί άψογα τα καθήκοντά του».

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Προκάλεσα πολλάκις τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει: Δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επανεκλογή του ή δεν δεσμεύεται; Ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύτηκε. Μπορείτε να μου πείτε και τον αριθμό του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ), αλλά δεν θα δεσμευτείτε ότι θα τον στηρίξετε, διότι έχετε κάνει άλλες συμφωνίες και διότι έχετε και μια εσωκομματική πτέρυγα που δεν σας αφήνει. Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα κ. Μητσοτάκη. Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, που λέει και ο λαός».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar αναθεωρηστε

  το συνταγμα επ,ωφελεια του λαου και του κρατους και οχι για τα μελοντικα συμφεροντα των κομματων σας.αυτα αυριο δεν θα υπαρχουν αν δεν σας στηριξη ο λαος.

 2. avatar plisman

  Ποιο συνταγμα ποια δημοκρατια
  μονο σκερδοσκωπια...
  COMMON SECRET

 3. avatar Άξιος

  Ο Πρόεδρος που τίμησε όσο λίγοι το υψηλό του αξίωμα, είναι ο νέος αντίπαλος των πασχόντων από μανία καταδίωξης της Νέας Δημοκρατίας! Επειδή δεν συμμετέχει στην δημιουργία κλίματος ανωμαλίας από τη Νέα Δημοκρατία, για να ρίξουν την κυβέρνηση!

 4. avatar Και φυσικά

  Δεν τον εκτιμάς , δεν τον ψήφισες για πρόεδρο Κυριάκο και όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων , έπραξες άριστα!!! Άνθρωπος που επιλέγεται ή συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευταλέξη , εξ ορισμού ούτε σωστός μπορεί να είναι ούτε άριστος μιας και η αριστεία ειναι ρετσινιά ...και οι σκοποί του ....ύποπτοι!!! Ήδη το συναιτεράκι τους Καμένος σήμερα στο ρουά ματ πρότεινε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ( και ίσως πρόεδρο λέω εγώ ...) τον ... ποιόν άλλο ... ; Τον «πνευματικό ηγέτη» Κώστα ασαα Καραμανλήηηηηη! Ε; Άντε να πέφτουν οι μάσκες του συνοθυλεύματος και των εξαπτέρυγων! Μεγάλο παιχνίδι στο Ελλάντα!

 5. avatar Σμτ

  Καλά μην τσακωνεστε για να μας σώσετε ξερουμε οτι είστε καλοί άνθρωποι φιλάνθρωποι και πατριώτες . Μπαίνετε στην πολιτική με 10 και φεύγετε με εκατό τσεπατα . Είσαστε τόσο άχρηστοι και απατεώνες που δεν θα μπορούσατε να προκόψετε σε καμία τίμια δουλειά οπότε και όλη μέρα να σας βριζουν και ότι κακό και να κάνετε το μεροκαματακι από το βουλευτιλικη - υπουργιλικη συν τα έξτρα κάτω από το τραπέζι σας διώχνουν και οποίους ηθικούς ενδοιασμούς πιθανόν να σας είχαν απομείνει.

 6. avatar Kay

  Εδω που ταλεμε εφαγε ταπα ο Κούλης, τι να σου κάνει όμως αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ενα σωρό απατεωνες που θελουν να γίνουν πρόεδροι καιαυτος ξεκάθαρα συνδιαλέγεται με τη Φωφουλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει