Πάιατ: Περιμένουμε από την Ελλάδα διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις και ταχείες μεταρρυθμίσεις

Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:04
04/02/2019
Πάιατ: Περιμένουμε από την Ελλάδα διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις και ταχείες μεταρρυθμίσεις
5
loading

Με την καθιερωμένη πλέον πρωτοχρονιάτικη δεξίωση, όπου παραβρέθηκαν σχεδόν το σύνολο του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, «υποδέχτηκε» τη νέα χρονιά, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρός του, Σίμος Αναστασόπουλος, τόνισε ότι το Επιμελητήριο αναπτύσσει δράσεις υποστήριξης της εξωστρέφειας της ελληνικής καινοτομίας και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και των προσπαθειών για την προσέλκυση επενδύσεων αφού αυτή είναι η συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, σχολίασε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι και πρέσβης της Ελλάδας με τον τρόπο που λειτουργεί και προάγει τις προσπάθειες της χώρας μας.

Ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η αξιοποίηση της ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα, και η επιτυχία αυτής, αποτυπώνουν τι μπορεί να επιτευχθεί όταν καθένας από εμάς ανταποκρίνεται στο θεσμικό του ρόλο και συντονίζει τις δυνάμεις του με άλλους φορείς».

«Ανταποκρίνομαι κάθε φορά με χαρά στις προσκλήσεις του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου», πρόσθεσε, «διότι έχουμε αναπτύξει σχέσεις σε μια εποχή που η Ελλάδα ζει τη θετική ιστορία της εξόδου της από τα μνημόνια, που πολλαπλασιάζει τη σημαντικότητά της και το διπλωματικό της εκτόπισμα, καθώς αναδεικνύεται σε πόλo σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, υπογράμμισε σχετικά: «Η φιλοσοφία μου για την αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ βασίστηκε σε μια γραμμή από την ταινία "αν το φτιάξετε, θα έρθουν". Ο σκοπός της περασμένης χρονιάς ήταν η συνέχεια της θεμελίωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα προς υποστήριξη της πλήρους οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Σήμερα, αυτά τα θεμέλια είναι τόσο δυνατά όσο δεν ήταν ποτέ - και θα έλεγα, ως άμεσο αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων στο δωμάτιο εδώ απόψε.

Το 2019, ενώ πρόκειται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών, περιμένουμε από την Ελλάδα να οικοδομήσει την υπόλοιπη υποδομή συνεχίζοντας με διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, ταχείες μεταρρυθμίσεις και προβλέψιμους κανονισμούς. Αυτά είναι τα θεμέλια που θα κάνουν τους επενδυτές των ΗΠΑ να έρχονται στην Ελλάδα σε μεγαλύτερους αριθμούς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Τραμπακουλας..

  Σε απλα Ελληνικα το μονο που νοιαζονται ευρωπαιοι και αμερικανοι ειναι ν αγορασουν τα παντα οι πολυεθνικες τους

 2. avatar Michael Jordan

  Yes sir

 3. avatar Χαχα

  Και ελληνικά πως μεταφράζεται το γραπτό ;

  1. avatar μονοοοοοοοο

   ενας μπορει να απαντησει......τσιπραςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ο λεηλατης των κομματων......

 4. avatar Hellen investor.

  Ιf the country will not be harmonized with a highly improved law status ,
  then a transparent health situation to promote developement
  will never be succeeded Mr.Ambassador. You know that very well
  but your efforts to assist on that side cannot be clearly seemed.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει