«Η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό δεν κατέληξε σε συμφωνία. Συζητήθηκαν όμως διεξοδικά όλες οι απόψεις των κρατών-μελών. Υπάρχει μία μείωση διαφορών, υπήρξε μία προσέγγιση δεν υπήρξε κατάληξη. Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε μία επόμενη Σύνοδο στις αρχές του 2013», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των συνομιλιών στις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό για το διάστημα 2014 – 2020.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε, όπως και όλες οι χώρες, με στοιχεία τα οποία υπήρχαν για το 2007 – 2009, άρα αντιμετωπίστηκε με τα στοιχεία οικονομίας πριν την κρίση, εθνικό εισόδημα του τότε και όχι του σήμερα. Όλα δείχνουν ότι μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η συμμετοχή μας στα κοινοτικά κονδύλια. Μπορούμε να πάρουμε περισσότερο από 20% παραπάνω από εκείνα που μας έδιναν αρχικά», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Και τόνισε: «Κυρίως δώσαμε τη μάχη να υπάρξει μία ειδική μεταχείριση της χώρας μας. Αυτό το επιχείρημα ακούστηκε και αντιμετωπίστηκε θετικά. Όλα δείχνουν ότι μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η συμμετοχή μας στα σημαντικά κονδύλια. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει, η μάχη συνεχίζεται».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι είχε ένα διήμερο συνεχών επαφών με τους περισσότερους ομολόγους μου και πως συζήτησε με όλους και για την εκταμίευση της δόσης. «Μπορούμε και προωθούμε λύσεις που είναι για εμάς πραγματικά συμφέρουσες, έχουμε ανάμεσα μας θερμούς υποστηρικτές της Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι τελευταία στιγμή. Πιστεύω ότι υπάρχει πρόοδος σε όλα τα μέτωπα, για την ώρα δεν θα ήθελα να πω τίποτα παραπάνω», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.