Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Κατά τη συνάντηση αυτή, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας Γιαν. Αδαμόπουλος και Πειραιά Στ. Μανουσάκης, εξέθεσαν στον Βενιζέλο τις απόψεις του δικηγορικού σώματος σχετικά με τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που άπτονται της δικηγορίας, τη σύγχρονη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, την εισοδηματική και την οικονομική κατάσταση του μέσου δικηγόρου.

Ακόμη, επισήμαναν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, την αναγκαιότητα σεβασμού και προάσπισης της διαχρονικά κατοχυρωμένης ιδιότητας του δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης, ενόψει και της νομοπαραγωγικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων.

Παράλληλα, επισήμαναν την τεκμηριωμένα, υπέρ της, ανάγκη «να αποκηρυχτούν έμπρακτα ασύμβατες με το δικαιικό μας σύστημα λογικές που πλήττουν το χαρακτήρα της δικηγορίας ως δημόσιου λειτουργήματος και νοθεύουν το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, στο όνομα μιας δήθεν αναγκαιότητας «απελευθέρωσης», η οποία ουδόλως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας και στην κατάσταση της αγοράς».

Οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος έχουν ζητήσει συνάντηση και αναμένουν να οριστεί η ημερομηνία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτη Κουβέλη.