«Πρέπει να διαλυθεί η Βουλή, να πάμε σε εκλογές και να κριθούν όλα από τον ελληνικό λαό», τόνισε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Βασίλης Λεβέντης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να κάνει λόγο για μια κυβέρνηση που «προσπαθεί με πρόθυμους και αποστάτες να βρει τους 151 που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι θα βρεθούμε σε λίγα εικοσιτετράωρα μπροστά στις ιστορικές μας ευθύνες».

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σημείωσε: «Αντί να συλλάβουν τους αριθμητικά λίγους αλήτες, ταραξίες, έριχναν χημικά στους φιλήσυχους πολίτες που συμμετείχαν στο ειρηνικό συλλαλητήριο».

«Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΛΑΣ δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε στόχο να διαλύσει το μεγάλο συλλαλητήριο; Η κυβέρνηση από τα επεισόδια των ολίγων ακροδεξιών φαίνεται ότι εξυπηρετήθηκε για να μειώσει τον όγκο του συλλαλητηρίου και τελικά να το διαλύσει», σημείωσε στη συνέχεια μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Max FM Πάτρας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι «μπροστά στη λαοθάλασσα στου συλλαλητηρίου είναι ευκαιρία να δηλώσουν οι υπερασπιστές της συμφωνίας ότι έχουν κάνει λάθος και να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία πρέπει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει εάν δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Η γλώσσα και η εθνότητα υπάρχουν επειδή υπάρχει το όνομα».