Η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει χωρίς καμία βιασύνη, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει υπόψη του τα όσα ακούγονται περί συζήτησης αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή για το θέμα.

«Καμία βιασύνη και καμία προπέτεια δεν υπάρχει ως προς τη συζήτησή της. Όλα είναι ανοικτά και αποσαφηνισμένα. Δεν υπάρχει καμία διάθεση η κυβέρνηση να προκαταλάβει ή να περιορίσει και να φιμώσει τους βουλευτές. Θα γίνει με άπλα η συζήτηση της στην επιτροπή, το ίδιο θα γίνει και στην ολομέλεια», διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κληθείς να σχολιάσει τις μετακινήσεις βουλευτών από τα μικρότερα κόμματα, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι ο ίδιος, ήδη από τον Νοέμβριο, είχε πει δημόσια ότι θα δοκιμάζεται η συνοχή και υπόστασή τους ανεξαρτήτως της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είναι θέμα του κάθε κόμματος πώς το αντιμετωπίζει. Σε μια οκτακομματική Βουλή που πάει στην τέταρτη Σύνοδό της και σε προεκλογική περίοδο, πρέπει να είμαστε επιεικείς. Μετακινήσεις από μικρότερα κόμματα συμβαίνουν. Το ότι κάθε κόμμα δίνει την δική του ερμηνεία είναι δικαίωμα του, δεν είναι όμως ανάγκη να λασπολογούμε, ή να βρίζουμε, ή να βάζουμε ταμπέλες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, ο κ. Βούτσης καταδίκασε ενέργειες και απειλές που γίνονται εναντίον βουλευτών, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα όταν μπαίνουν αφίσες τους ή στοχοποιούνται με εκδηλώσεις έξω από τα σπίτια ή τα γραφεία τους.

«Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά όταν η συζήτηση γίνεται σε αυτά τα δεδομένα. Θα πρέπει όλοι να το αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με αυτοσυγκράτηση, αλλά και σαφή κυρίως καταδίκη αυτών των φαινομένων. Είναι εντελώς απαράδεκτο και επικίνδυνο να στοχοποιούνται βουλευτές, ή να τους δημιουργούνται εκβιαστικές καταστάσεις» επεσήμανε.