Συνάντηση με τον βουλευτή του Σπύρο Δανέλλη είχε το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Σεβαστουπόλεως ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον Σπύρο Δανέλλη να τον ενημερώσει για το ποια θα είναι η στάση του στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Δανέλλης είναι ένας εκ των βουλευτών που ακούγεται έντονα ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών το Ποτάμι, εάν ο Σπύρος Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Καλό θα είναι να μην το κάνει. Αν το κάνει προφανώς θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σε θέματα ψήφου εμπιστοσύνης υπάρχει κομματική πειθαρχία, όπως και στην πρόταση μομφής. Θα ήταν μονόδρομος να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης», πρόσθεσε.