Μετά από μια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση και σε καμιά περίπτωση δεν θα δημιουργήσει ρήγμα σε αυτήν, το οποίο θα φέρει εμπόδια στην καταβολή της δόσης.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ρήγμα στην κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε: «Η εμμονή μας στα εργασιακά έχει να κάνει με το όσα αξιώνει η τρόικα. Οι αξιώσεις δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ήδη αποσαρθρωμένα», είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε:
«Θέλουμε η εικόνα της χώρας να βελτιωθεί το συντομότερο. Τα εργασιακά είναι μια εσωτερική υπόθεση της χώρας και δεν αφορά τις αξιώσεις των εταίρων. Αφορά αποκλειστικά την ελληνική κοινωνία. Οι μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις αποτελούν βαρύ πλήγμα για τους εργαζόμενους».

Ο Φώτης Κουβέλης με τις δηλώσεις του αυτές ήταν φανερό ότι έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους διαβεβαιώνοντάς τους, μεν για τη σταθερότητα της κυβέρνησης συνασπισμού, σημειώνοντας δε ότι η παρέμβασή τους έχει και κάποια όρια και τα εργασιακά είναι ένα από αυτά τα όρια.

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Δημοκρατική Αριστερά εφόσον συγκεντρώνονται οι απαιτούμενες ψήφοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να περάσουν τα μέτρα θα δηλώσει «παρών» στη ψηφοφορία, όμως θα υπερψηφίσει λίγα 24ωρα μετά τον προϋπολογισμό, η υπερψήφιση του οποίου θεσμικά σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.