Την άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα έπρεπε να έχει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης (και υποψήφιος στη Β Περιφέρεια Πειραιά), σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews24/7, τονίζοντας ότι το κόμμα του ανήκει στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη.

Ο κ. Μαλέλης επεσήμανε ότι αν η ΝΔ επανέλθει με μία δεύτερη πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, το ΚΙΝΑΛ θα την υπερψηφίσει και ότι δεν είναι υπέρ μίας κυβέρνησης μειοψηφίας, τονίζοντας ότι θα ήταν ιδανικό οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο, καθώς η τωρινή κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμη.

«Όλα θα εξαρτηθούν από τη δύναμη που θα πάρουμε από τις εκλογές. Εμείς εκφράζουμε τη δημοκρατική παράταξη. Τα μικρά ποσοστά δεν μας αρκούν. Ο στόχος μας πρέπει να είναι διψήφιος, ούτε και με ένα 10%-11% θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι» ανέφερε μιλώντας για την εκλογική προοπτική του ΚΙΝΑΛ, θέτοντας παράλληλα ένα μίνιμουμ στους στόχους που θα έπρεπε να έχει: «Αν πάρουμε ένα 6% ή 7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει όλους, γιατί εμείς δεν μπορεί να είμαστε συμπλήρωμα κανενός. Πρέπει να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Όσο για το ποια είναι η τοποθέτηση του κόμματος στο πολιτικό φάσμα, ο κ. Μαλέλης επεσήμανε, εκφράζοντας την άποψη ότι της πολιτικής «γειτονίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ανήκουμε στον χώρο της ευρύτερης προοδευτικής αριστεράς. Αυτός είναι ο όμορος χώρος μας, εκεί είναι οι σύντροφοί μας. Ποτέ δεν θα κρατούσα ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ανήκουμε στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη».

Στο ενδεχόμενο μίας μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών είναι ανοιχτό για εμάς. Δεν θα φοβηθούμε να πάμε και σε επόμενες εκλογές για να μην πουλήσουμε τις αρχές μας. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Αν αυτό δεν βγαίνει την επόμενη μέρα δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε εκλογές».

Μάλιστα ήταν απολύτως σαφής ως προς τον προσανατολισμό που θα έπρεπε να έχει το ΚΙΝΑΛ μετεκλογικά: «Δηλαδή να πάμε να στηρίξουμε μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο, όπως θα είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Δεν το κατάλαβα. Σε μια περιφερειακή χώρα της Ευρώπης δεν χωρούν νεοφιλελεύθερα προγράμματα. Και εμείς θα στηρίξουμε τι; Τις εργασιακές σχέσεις που θα διαλυθούν; Εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη ατζέντα. Αν δεν καταφέρουμε να περάσουμε τις προτάσεις μας, την πολιτική μας ταυτότητα, εμείς θα πάμε σε εκλογές»