Στα καύσιμα επεκτείνεται πλέον το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά, το οποίο έχει τρεις πυλώνες ενίσχυσης των νησιωτών, σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Όπως περιέγραψε ο υπουργός από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», θα ισχύσουν τα εξής: α) Επιβατικά εισιτήρια, με πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2019, β) μεταφορά εμπορευμάτων, με πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2019, γ) επιδότηση των καυσίμων, πιλοτικά από τον Ιανουάριο του 2019 για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, με σκοπό την πλήρη εφαρμογή

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η επιδότηση των καυσίμων «στοχεύει στο να μειώσει την τιμή των καυσίμων στην αντλία σε ύψος περίπου 10-15 λεπτά πάνω από μέση τιμή στην Αττική.

Επίσης, διαβεβαίωσε τους κατοίκους των πέντε νησιών που δέχθηκαν τον μεγάλο όγκο του προσφυγικού κύματος τα προηγούμενα χρόνια, ότι «θα έχουμε ευχάριστα νέα για την διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ» σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. Πρέπει να είναι πριν το τέλος του έτους», διευκρίνισε, «γιατί το ειδικό καθεστώς λήγει 31/12, οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να είναι πριν».