Εμφανώς εκνευρισμένη με την ΕΡΤ ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου γιατί αναφέρθηκε το όνομά της ως πιθανή υπεύθυνη για την ένταση χθες στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Βούτση.

Η κ. Αυλωνίτου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην ΕΡΤ όπου ανέφερε ότι είναι στοχοποιημένη ως… ταραχοποιός και διέψευσε ότι η ίδια είπε κάτι που μπορεί να άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να εκνευρίστηκε. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρθηκε το όνομά μου» είπε.

«Εγώ καθόμουν πίσω. Εμείς ψαχνόμασταν τι ειπώθηκε» είπε η βουλευτής. Μάλιστα είπε ότι είναι απολύτως ψευδές ότι η ίδια είπε κάτι που μπορεί να άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μία έντονη λογομαχία είχαν χθες στη Βουλή οι Νίκος Βούτσης και Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας και εκφωνούσε την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019.

Το «επεισόδιο» ξεκίνησε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της ομιλίας του, προτρέποντάς τους να περάσουν εκτός της αίθουσας αν δεν μπορούν να ακούσουν.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Νίκος Βούτσης (Ν.Β.): Εγώ προεδρεύω, δεν προεδρεύετε εσείς, και δι’ εμού να μιλάτε. Σας το’χω ξαναπεί.

Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ.Μ.): Δε δέχομαι υποδείξεις κύριε πρόεδρε, να κάνετε καλά τη δουλειά σας. Σταματήστε να φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! Αρκετά πια!

Ν.Β.: Θα δέχεστε υποδείξεις, καταλάβατε; Αφήστε αυτό το ύφος!

Κ.Μ.: Δεν θα μου υψώνετε τον τόνο, κάντε τη δουλειά σας, αλλιώς κατεβείτε και πηγαίνετε κάτω!

Ν.Β.: Τι λέτε κύριε Μητσοτάκη;

Κ.Μ.: Αρκετά πια!

Ν.Β.: Κύριε Μητσοτάκη, αυτόν τον αυταρχισμό αλλού, όχι στον πρόεδρο της Βουλής, καταλάβατε;

Κ.Μ.: Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα! Κατεβείτε κάτω αν δεν μπορείτε.

Ν.Β.: Αυτός ο αυταρχισμός και η αλαζονεία αλλού, καταλάβατε; Δεν καταλαβαίνω τώρα, τεχνητή ένταση κάνετε; Γιατί το κάνετε αυτό;

Κ.Μ.: Γιατί δεν μπορείτε να επιβάλετε την τάξη ή γιατί δεν θέλετε να επιβάλετε την τάξη. Γιατί μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί είστε κομματικός πρόεδρος.

Ν.Β.: Έχετε άδικο και δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο. Σας έχω πει επανειλημμένα ότι δια του προέδρου της Βουλής ζητάτε το λόγο και εκφέρεστε!

Κ.Μ.: Γιατί ουρλιάζετε; Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας.

Ν.Β.: Δεν ουρλιάζω, σας λέω ευθύτατα ότι όταν μιλάει κάποιος συνάδελφος παρακαλώ πολύ επιβάλλουμε εμείς την τάξη. Σας παρακαλώ!

Κ.Μ.: Όταν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά ασχημονούν και δε λέτε κουβέντα θα την επιβάλω εγώ την τάξη, αφού δεν μπορείτε να την επιβάλετε εσείς.

Ν.Β.: Καθόλου δεν ασχημονούν. Δε βρίσκεστε σε τάξη σχολείου, ούτε στο συνέδριο της ΝΔ, παρακαλώ πολύ. Σιγά μην επιβάλετε και την τάξη εδώ μέσα!

Κ.Μ.: Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο που εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί του υπερκομματικού ρόλου του.

Ν.Β.: Καθένας το ρόλο του.

Κ.Μ.: Και εμείς σε προεκλογική περίοδο όπως μας είπατε κύριε πρόεδρε.

Ν.Β.: Εσείς είστε τέσσερα χρόνια σε προεκλογική περίοδο!