«Πληρώνω εδώ και οκτώ χρόνια ένα δικαστικό λάθος», λέει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας σε δήλωσή του την αγανάκτησή του για το ότι, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, «τελείως άδικα ακούω προσκεκλημένους των ΜΜΜΕ να με συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι δεν παρέβη τον νόμο «ούτε κατ’ ελάχιστο» και δεν καταχράσθηκε «ούτε 1 ευρώ από τη δημόσια ή τη δημοτική περιουσία».

Η δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου:

Καθώς έχουμε μπει σε καθαρά προεκλογική περίοδο και καθώς η «κάθαρση» της πολιτικής ζωής της χώρας είναι στην ημερήσια διάταξη, όλο και πιο συχνά ακούγεται στα Μ.Μ.Ε. το όνομά μου, ως ένα από τα 4-5 παραδείγματα πολιτικών που πρωταγωνίστησαν σε οικονομικά σκάνδαλα.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όπως ξεκίνησε την ζωή του μέσα στα στάδια και στα γυμναστήρια και υπηρέτησε ιδανικά και αξίες, έτσι ακριβώς συνέχισε και μέσα στους πολιτικούς στίβους και από την θέση του Βουλευτού Θεσσαλονίκης και από την θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού με ένα τεράστιο έργο και από την θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με ένα επίσης τεράστιο έργο, κορυφή του οποίου είναι η ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης και η κατασκευή του πρώτου ιδιόκτητου Δημαρχείου της πόλης μας από την ημέρα της δημιουργίας του Δήμου μας.

Ζήτησα 11 φορές την ψήφο των συμπολιτών μου και αυτοί και τις 11 φορές μου την προσέφεραν απλόχερα, επιβραβεύοντας τον τρόπο με τον οποίον τον υπηρέτησα επί 32 συναπτά χρόνια.

Υπηρέτησα τον λαό της Θεσσαλονίκης και τους συμπατριώτες μου με αυταπάρνηση και απόλυτη ανιδιοτέλεια, χωρίς να παραβώ τον νόμο ούτε κατ’ ελάχιστο και βεβαίως χωρίς να καταχρασθώ ούτε 1 € από την δημόσια ή την δημοτική περιουσία.

Όποιος έχει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο για το αντίθετο να το καταθέσει επιτέλους δημοσίως. Το επαναλαμβάνω συνεχώς εδώ και 8 χρόνια -από τότε που συγκεκριμένα και ευδιάκριτα συμφέροντα με στοχοποίησαν – και ουδείς έχει αναφέρει το παραμικρό.

Συγχρόνως οι πάντες πρέπει να γνωρίζουν ότι Εισαγγελεύς διέταξε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα ελάχιστα περιουσιακά μου στοιχεία, τον έλεγχο τον ανέθεσε σε 2 καθηγητές Πανεπιστημίου η δε Δικαστική Λογιστική Πραγματογνωμοσύνη που προέκυψε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι κρυστάλλινα, ότι ουδεμία μεταβολή αυτών έγινε κατά την διάρκεια της 12ετούς Δημαρχίας μου και ότι τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχω αποκτήσει οποιοδήποτε αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο!

Παρά βεβαίως την παραπάνω Λογιστική Δικαστική Πραγματογνωμοσύνη υπάρχει η γνωστή απόφαση του Δικαστηρίου, που μέσα σ’ ένα κλίμα ρωμαϊκής αρένας, δίψας για πολιτικό αίμα και πλήρους καταπάτησης του τεκμηρίου αθωότητος, με καταδίκασε με οριακή πλειοψηφία 3 έναντι 2!

Δύο δηλαδή εφέτες ψήφισαν υπέρ της απόλυτης αθωότητας μου, διότι απλά δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον μου, όπως οι ίδιοι ανέλυσαν σε 17 σελίδες (σελ.1930 έως 1946) της δικαστικής απόφασης!!

Και βεβαίως ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι ο Πρόεδρος του δικαστηρίου επαναλάμβανε συνεχώς κατά την διάρκεια της δίκης ότι «και εμείς οι δικαστές άνθρωποι είμαστε, κάνουμε και λάθη».

Αυτό το δικαστικό λάθος πληρώνω εδώ και 8 χρόνια και τελείως άδικα ακούω προσκεκλημένους των Μ.Μ.Ε. να με συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου!…

Παρακαλώ την Ηγεσία του Αρείου Πάγου –που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία τις τελευταίες ημέρες σε εξόχως άδικες δικαστικές αποφάσεις- να μελετήσει την υπόθεσή μου και αν όσα προανέφερα ανταποκρίνονται στην αλήθεια, να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να υπάρξει επανάληψη της διαδικασίας που με οδήγησε στην καταδίκη, για να αποδειχθεί ότι πράγματι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπηρέτησε με αυταπάρνηση και απόλυτη ανιδιοτέλεια την Πατρίδα, την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη.