Για ένα «καταστροφικό πολιτικό και οικονομικό μονοπάτι», το οποίο ακολουθεί η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο σε άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα Guardian ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν φτάσει στη χώρα μας η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει στο άρθρο του ότι τα αποτελέσματα της πίεσης που προτείνει και επιβάλει η τρόικα και η ελληνική ηγεσία είναι ανύπαρκτα και επισημαίνει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να βοηθήσει μέσω της λαϊκής πάλης να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων».

«Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί, την Τρίτη, την Αθήνα, η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης της οικονομίας της» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στον Guardian, στην εναρκτήρια παράγραφο του άρθρου του.

«Για ποιο λόγο εμμένουν σε αυτό το καταστροφικό πολιτικό και οικονομικό μονοπάτι; Εμείς πιστεύουμε πως στόχος τους δεν είναι η επίλυση της κρίσης χρέους, αλλά η δημιουργία νέου ρυθμιστικού πλαισίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο θα βασίζεται στα φτηνά εργατικά χέρια, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, χαμηλές δημόσιες δαπάνες και εξαίρεση του κεφαλαίου από την φορολογία. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, η στρατηγική αυτή χρησιμοποιεί ενός είδους πολιτικό και οικονομικό εκβιασμό που σκοπεύει στο να πείσει ή να εξαναγκάσει του Ευρωπαίους πολίτες να δεχθούν πακέτα λιτότητας χωρίς την οιαδήποτε αντίδραση. Οι πολιτικές του φόβου και του εκβιασμού που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της στρατηγικής αυτής» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τονίζει ότι η εκμετάλλευση των Ελλήνων, ειδικότερα όσων ανήκουν στις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, πρέπει να σταματήσει και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο έτσι ώστε να επιτευχθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, όμως είναι ο μοναδικός για να επιτευχθεί το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης» τόνισε ο Τσίπρας.