Θέση για τις καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για το θέμα της Μακεδονίας πήρε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, τονίζοντας πως «είναι τελείως προσβλητικό, άδικο και εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής κριτικής να αποδίδουμε νέα παιδιά, που το αίμα τους βράζει, στη Χρυσή Αυγή».

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, και σε ερώτηση εάν υιοθετεί τον ισχυρισμό ότι τις καταλήψεις υποκινούν ακροδεξιά στοιχεία απάντησε: «Ούτε κατ’ ελάχιστον και μην υποτιμούμε και τη νοημοσύνη των παιδιών. Μπορεί να μην έχουν ωριμότητα και εμπειρίες, αλλά δεν είναι ηλίθια, είναι σκεπτόμενα άτομα που παρορμητικά ή με έναν τρόπο που θεωρούν ότι μπορεί να δώσει μηνύματα κάνουν ό,τι κάνουν, το οποίο επικρίνουμε, γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό».

«Σαν νέα παιδιά είναι πατριώτες, έχουν ψυχή για την πατρίδα τους και θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αντιδρούν. Είμαι αντίθετη σε αυτόν τον τρόπο, δεν πιστεύω ότι με τις καταλήψεις των σχολείων γίνεται επανάσταση και βγαίνουν κάποια μηνύματα. Έτερον εκάτερον όμως» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την προωθούμενη συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας, η ευρωβουλευτής εκτίμησε πως η κυβέρνηση λειτούργησε «επικοινωνιακά και με σκοπιμότητα για να μπορέσει να έχει την εξαγγελία 10.000 προσλήψεων, ταράζοντας το τοπίο που αφορά στο μισθολογικό καθεστώς των ιερέων και αυτό έχει δημιουργήσει ένα μείζον πρόβλημα». Σχετικά με τις προτάσεις για τη ρύθμιση των σχέσεων κράτους-εκκλησίας, μέσα στη συνταγματική αναθεώρηση, υπογράμμισε ότι «εμείς ως Νέα Δημοκρατία επιμένουμε να μη γίνει καμία αλλαγή στο άρθρο 3, διότι η ανεξιθρησκία κατοχυρώνεται στο άρθρο 13».

Σημείωσε δε, ότι «τώρα επιχαίρει η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανέστειλε προσώρας την περικοπή της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων, όμως από την άλλη πλευρά πάγωσε την εξέλιξη των συντάξεων μέχρι το 2024 -εκεί που περιμέναμε τα επόμενα χρόνια μια μικρή αύξηση των συντάξεων, αυτές παγώσανε- και για να εξοικονομήσει αυτό το χρηματικό ποσό για το οποίο να επιχαίρει, ανέστειλε ένα μέτρο που η ίδια είχε ψηφίσει, άρα υπάρχει ένας παραλογισμός και ένας εμπαιγμός στον ελληνικό λαό».