«Εποικοδομητικές» συνομιλίες και σε φιλικό κλίμα περιμένει αύριο η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δήλωσή της κατά την αποψινή συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών στην Βόννη.

«Θα συζητήσουμε αύριο για αυτά που έχει ακόμη να κάνει η Ελλάδα, αλλά και γι’ αυτά που έχουν ήδη επιτευχθεί. Χαίρομαι για την επίσκεψη», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την ολιγόωρη επίσκεψη στη χώρα μας.

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη περίοδο», τόνισε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι «αποδέχθηκα την πρόταση για μια καλή συζήτηση που θα κάνουμε».

«Έχουμε τόσα πολλά ευρωπαϊκά θέματα να συζητήσουμε, το θέμα πώς πάνε οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, πώς θέλουμε να εξελιχθεί η οικονομική και νομισματική μας ένωση. Δηλαδή τα θέματα που συζητούμε μεταξύ μας όταν πηγαίνω στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Πολωνία κι οπουδήποτε αλλού», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Ακόμη, η γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ότι είναι επίσης σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη να παραμείνουν ή να γίνουν ανταγωνιστικές» και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πνεύμα θα διεξαχθούν και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. «Η καλή οικονομική διαχείριση και η αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος συνδυασμός», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος και επανέλαβε ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί, ενώ επισήμανε ότι αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι οι υποχρεώσεις της Αθήνας, αλλά και η πρόοδος που έχει ήδη σημειωθεί.