Παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, στην πόλη της Λαμίας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» πρώην υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύσσωμη η Περιφερειακή Αρχή, καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ανακοινώνοντας το όνομα του Συνδυασμού «Επιμένουμε Στην Καρδιά της Ελλάδας», που αποτελεί συνέχεια του συνδυασμού «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» που ίδρυσε ο Κώστας Μπακογιάννης πριν από 5 χρόνια, ο Φάνης Σπανός τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για τη Στερεά Ελλάδα είναι «να μην χαθεί ούτε μια ώρα δουλειάς και να συνεχίσει η Περιφέρεια την επιτυχημένη πορεία, που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια».

Ο 34χρονος επικεφαλής του Συνδυασμού έδωσε έμφαση στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της ομάδας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει στο επίκεντρο την καθημερινότητα των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, μέσα από κοστολογημένες, στρατηγικά σχεδιασμένες δράσεις και αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Ο Φάνης Σπανός κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν και να γίνουν οι ίδιοι μέρος της νέα προσπάθειας που ξεκινά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανεξάρτητα από την κομματική και ιδεολογική τους ταυτότητα.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Φάνη Σπανού

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, αναφέρθηκε στα κομβικής σημασίας έργα που ολοκληρώθηκαν μέσα στην τετραετία: «Ξεκινώ από τις υποδομές μας, που ξεδιπλώσαμε ένα πρόγραμμα 580 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, με περισσότερα από 800 στοχευμένα αναπτυξιακά έργα. Ενδεικτικά τα φέρνω στο μυαλό μου.

Ο Ασωπός. Μια ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, που απαντά σε ένα μεγάλο, ένα καυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα όχι απλώς της χώρας, αλλά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το φυσικό αέριο που σύντομα θα διατεθεί για πρώτη φορά στα νοικοκυριά των πόλεών μας, ανακουφίζοντάς τα από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος.

Το πολύπαθο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας που ολοκληρώνεται.

Ο κόμβος της Ξηριώτισσας. Οι τολμηρές επεμβάσεις στο διαμήκη άξονα της Εύβοιας.

Οι δρόμοι Λαμία – Καρπενήσι, τα τμήματα του Λαμία – Άμφισσα και φυσικά η Κωπαΐδα».

Ο Φάνης Σπανός, μίλησε για τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες λέγοντας ότι: «Στην εποχή που ζούμε, κανείς δεν δανείζει και κανείς δεν εμπιστεύεται. Κι εσείς, σε πείσμα των καιρών, μας δανείσατε την εμπιστοσύνη σας. Και το μόνο που ζητήσατε ως αντάλλαγμα, ήταν να σας την επιστρέψουμε σε έργο, έργο ωφέλιμο για τον τόπο μας. Αυτό ερχόμαστε να κάνουμε και σήμερα. Να ανανεώσουμε αυτή τη σχέση.

Να υπογράψουμε ξανά ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, επέμεινε σε δύο θέσεις, που καθόρισαν το έργο της Περιφέρειας στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, την ενίσχυση της οικονομίας και την άρση των ανισοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι: «Αναπτύσσουμε ειδικό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα, που θα εστιάζει στοχευμένα στην προσέλκυση άμεσων ξένων και εγχωρίων επενδύσεων. Δημιουργούμε περιβάλλον φιλικό και δεκτικό προς τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις ενάντια σε κάθε είδους αποκλεισμό, κοινωνικό, γεωγραφικό, οικονομικό. Με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την υπεραξία από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας. Αλλά μεριμνώντας να διαχυθούν όλα αυτά τα οφέλη σε κάθε πολίτη».

Ο Φάνης Σπανός, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος των μεγάλων υποσχέσεων, που δίνονται προεκλογικά και δεν τηρούνται. Μίλησε για τα έργα και τα αποτελέσματα, που κάνουν την αυτοδιοίκηση να ξεχωρίζει. Τονίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα δήλωσε ότι:

«Η Περιφέρειά μας είναι και πρέπει να παραμείνει ισχυρή. Και να δυναμώσει κι άλλο. Να πετάξει ψηλότερα, να μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους που είμαστε πολίτες της. Και για να γίνει αυτό, δεν αρκεί να μείνουμε σε όσα κάναμε μέχρι σήμερα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε, να βάλουμε ξανά τα δυνατά μας, να δουλέψουμε πιο σκληρά, να διεκδικήσουμε περισσότερα για περισσότερους. Με την εμπειρία που έχουμε πλέον συσσωρεύσει, αλλά και με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαμε στο πρώτο μας ξεκίνημα».