Λαζαρίδης: Για τον σκοπιανό αλυτρωτισμό σιωπούν ο Τσίπρας και ο «μακεδονοκλάστης»

«Όποιος ρίχνει λάσπη, λασπώνει τα χέρια του»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:34
14/11/2018
Λαζαρίδης: Για τον σκοπιανό αλυτρωτισμό σιωπούν ο Τσίπρας και ο «μακεδονοκλάστης»
5
loading

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρωθυπουργό άσκησε μέσω συνέντευξή του ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης. Τα... βέλη του στρέφονται κυρίως λόγω των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα στην οικονομία, ενώ δεν λείπουν και αυτά για το Σκοπιανό ζήτημα, τα οποία «πιάνουν» και τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτηρίζει «μακεδονοκλάστη».

«Εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και κατόπιν "συμπεφωνημένης διαφωνίας" Τσίπρα - Καμμένου», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατηγόρισε τον πρωθυπουργό ότι «δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του, αποδίδοντας τα σχέδια εξόδου από την Ευρωζώνη σε κάποιους συντρόφους του». Ενώ διερωτάται πως «αν δεν είχε τίποτα να κρύψει, γιατί απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής;».

Ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη αναφέρθηκε και στη συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς και στα πορίσματα της εξεταστικής για την Υγεία.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως, όχι μόνο θα εξαντλήσει τη θητεία του, αλλά θα παραμείνει -όπως του επιτρέπει το Σύνταγμα- και 20 μέρες παραπάνω. Εκλογές, λοιπόν, τον Οκτώβριο;

«Είναι προφανές πως θα ήθελαν να παραμείνουν στις καρέκλες τους όσο περισσότερο μπορούν. Ξέρουν, όμως, ότι με την παροχολογία που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας και τις δηλώσεις για ανατροπή της κυβέρνησης, που εκτόξευε ο κ. Καμμένος, έχουν δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας, που δεν το αντέχει ούτε η χώρα, ούτε η κυβέρνηση. Κι αν δεν τους ενδιαφέρει το πρώτο, τους τρομάζει το δεύτερο. Προσπαθούν, λοιπόν, είτε να πείσουν για κάτι που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, είτε να εξαπατήσουν άλλη μια φορά. Κανένας, επομένως, δεν δικαιούται να τους πιστεύει. Εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και κατόπιν "συμπεφωνημένης διαφωνίας" Τσίπρα - Καμμένου».

- Περηφανεύεται, πάντως, ο κ. Τσίπρας ότι απέτρεψε την έξοδο από την Ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2015, γιατί είχε «καθαρό μυαλό». Δεν συμφωνείτε ότι ήταν μια σωστή απόφαση;

«Όταν ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε την εξουσία, τον Ιανουάριο του 2015, η χώρα είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βρισκόταν ένα βήμα πριν την έξοδο από τα Μνημόνια. Πως έξι μήνες αργότερα βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού, ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη; Ομολόγησε - ναι ή όχι - ο κ. Τσίπρας ότι ο ίδιος έδωσε εντολή για την κατάρτιση Plan B; Αποκάλυψε - ναι ή όχι - ότι έψαχνε συναλλαγματικά αποθέματα που ήταν αναγκαία, όπως έλεγε, για την έξοδο από το ευρώ, αλλά δεν βρήκε;

Ήξερε -ναι ή όχι- ότι προκηρύσσοντας το δημοψήφισμα ότι θα κλείσουν και θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα επιβληθούν capital controls, θα εξανεμιστεί το χρηματιστήριο; Κόστισαν -ναι ή όχι- όλα αυτά πάνω από 100 δισ. ευρώ; Δεν απαλλάσσεται, λοιπόν, των ευθυνών του ο κ. Τσίπρας αποδίδοντας τα σχέδια εξόδου από την Ευρωζώνη σε κάποιους συντρόφους του. Ήταν ο ίδιος συντονιστής. Και όσα διέπραξε συνιστούν έγκλημα σε βάρος του τόπου. Αν δεν είχε τίποτε να κρύψει γιατί απέρριψε την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία;».

- Σε τι διαφωνείτε ως προς τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Εκκλησία και τη συμφωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο;

«Πρώτα απ' όλα, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας. Ας περιμένουμε, λοιπόν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι σαφές ότι έχουν τεθεί τρία θέματα: Το πρώτο αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τροποποίηση του άρθρου 3 με την προσθήκη της φράσης "η ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη". Λένε ότι αυτό έρχεται να ενισχύσει την θρησκευτική ελευθερία.

Η θρησκευτική ελευθερία, όμως, κατοχυρώνεται ρητά με το άρθρο 13. Επομένως η προσθήκη αυτή μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και δεν την δεχόμαστε. Το δεύτερο αφορά στη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, με υιοθέτηση θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες απέρριπτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς επαρκή μελέτη και σχέδιο. Το τρίτο αφορά στη μισθοδοσία των κληρικών. Ανακοινώθηκε ότι συμφωνήθηκε το κράτος να καταβάλλει το ίδιο ακριβώς ποσό που καταβάλλει και σήμερα (περίπου 210.000.000 ευρώ), αλλά να το δίνει στην Εκκλησία, ώστε να το μοιράζει εκείνη. Και εδώ εγείρονται πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τόσο στους απαραίτητους διαχειριστικούς μηχανισμούς όσο και στη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών και άλλων δικαιωμάτων των κληρικών».

- Στο μεταξύ προχωρούν στα Σκόπια οι διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση και ο χρόνος για την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων μετρά αντίστροφα. Ποια είναι η εκτίμησή σας;

«Πρώτα από όλα είναι ξεκάθαρη η θέση μας εναντίον της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας. Όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωσή της όποτε κι αν έρθει στη Βουλή. Είτε τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση, είτε αύριο που θα είμαστε κυβέρνηση. Διαπιστώνουμε, στο μεταξύ, πως ο κ. Ζάεφ παραβιάζει ακόμη και τα συμφωνηθέντα, αφού αρνείται να αναθεωρήσει το άρθρο 36 που μιλά για "μακεδονικό λαό". Αφού απέσπασε από τον κ. Τσίπρα αναγνώριση "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας, επιμένει, ουσιαστικά, να συντηρεί τον αλυτρωτισμό. Και όμως σιωπά, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο "μακεδονοκλάστης" κ. Καμμένος».

- Σας ανησυχεί το γεγονός ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε τα πορίσματα για το «φάκελο Υγεία»;

«Ξέρουμε πως μεθοδεύουν την πιο άγρια προεκλογική περίοδο της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Θέλουν να φανατίσουν, να πολώσουν και να διχάσουν για να επανασυσπειρώσουν τους προδομένους ψηφοφόρους τους. Δεν θα τα καταφέρουν, όμως, γιατί ο κόσμος τους είδε, τους έμαθε και τους ξέρει πια πολύ καλά. Ένα, άλλωστε, είναι περισσότερο από βέβαιο. Όποιος ρίχνει λάσπη, λασπώνει τα χέρια του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Dobro makedoskijjjj

  Μα επικεντρωθείς στον "Μακεδονκλάστη" πλιζζζζζ

 2. avatar PanosGianaros

  Που το είχατε κρυμμένο αυτό το πολυεργαλείο απο τα LIDL ....!
  Είπα κι εγώ , , , κάποιος λείπει . . είχα μέρες να γελάσω. . !
  Να δείς Λαζαρίδη που ο Τσίπρας στο τέλος της τετραετίας θα ανακοινώσει εκλογές και βάζω στοίχημα ότι τότε ή δεν θα τις θέλετε , , , ή δεν θα τις πιστεύετε. . . !
  Μα καλά αν γίνουν εκλογές μετά τι θα λέτε , , , !
  Τώρα έχουμε εσάς για να γελάμε με την απαίτησή σας να γίνουν εκλογές για να ' ' αρπάξετε ' ' σαν λύκοι πεινασμένοι την εξουσία και να φάτε ακόμη και τις καρέκλες που θα κάθεστε . . . !
  Εκλογές θα γίνουν . . . . . ΑΜΑ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. . !
  Και αυτές μπορούν να ζητηθούν με . . . ΑΝΕΝΔΟΤΟ . . !
  Εμπρός λοιπόν , , , ΛΑΖΑΡΕ . ...δεύρο έξω . . !

 3. avatar Τωρα μαλιστα

  Εσυ να μη πετας τοση γιατι δεν θα τελειωσεις το πιθαρι αλλα μαλλον δεν εισαι τσικαλας εισαι αυτος που φτιαχνει τη λασπη...

 4. avatar ΠΟΙΑ ΛΆΣΠΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΉΡΑ?? ΑΥΤΗ

  ΠΟΥ ΌΠΟΥ ΒΡΕΘΕΊΤΕ ΔΕΝ ΞΈΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΠΡΟΣ ΠΆΣΑ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ?? ΕΊΠΑΜΕ ΑΥΤΆ ΠΛΈΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΎΝ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΓΝΏΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΈΝΙΩΣΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΊ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ!!

  1. avatar ελα που γνωρισαμε και εσας????

   αλλους ψευτες και κλεφτες της τσεπης μας.....αλλους φορομπηχτες.....αλλους γερμανοτσολιαδες.....το πετρελαιο θερμανσης 1.21...φετος.....φοροι φοροι φοροι....αντε να χαθειτε ολοι σας προδοτες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει