Την υποψηφιότητα του για περιφερειάρχης Αττικής, ανακοίνωσε πριν λίγο, με γραπτή δήλωσή του, ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης. Στη δήλωσή του, τονίζει ότι στην απόφασή του αυτή, «καταλυτικό έπαιξε η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Πατούλης ασκεί κριτική στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναφέρει «απέτυχε παταγωδώς! Τα αποτελέσματα της μνημειώδους ανικανότητας που τη διακρίνει ήταν τραγικά. Η αποτυχία των διοικούντων ήταν απόλυτη σε όλα τα επίπεδα. Αποδείχτηκε ανεπαρκής στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων. Στήριξε την εκλογή της στο λαϊκισμό και στα ψέματα.

Διοίκησε χωρίς σχέδιο και ενέτεινε όλα τα μεγάλα προβλήματα». Αντίθετα σημειώνει, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να υιοθετήσει ένα νέο πιο αποτελεσματικό μοντέλο αυτοδιοίκησης. Ο κ. Πατούλης εκφράζει τέλος τη βούληση του, να ενώσει «όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας, να συνεργαστούμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όλους τους συναδέλφους δημάρχους, χωρίς να κάνουμε κανενός είδους διάκριση κομματική, ιδεολογική».