«Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση στην οποία υπήρξε σύγκλιση… Θα πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πούμε όταν θα έρθουμε στη Βουλή να ψηφιστούν μέτρα 11,5 δισ., να πούμε στον ελληνικό λαό ότι αυτή η ψήφιση, αυτά τα μέτρα, αυτές οι επιπλέον θυσίες οδηγούν κάπου…», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τη χθεσινή συνάντηση των αρχηγών.

«Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στον τόπο… αλλά θα πρέπει πια αυτή τη φορά να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει αρχή, μέση και τέλος…», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ανέφερε πάντως για τη διαπραγμάτευση ότι «θα πρέπει εκτός από τα μέτρα να μιλήσουμε με τους εταίρους μας και να συμφωνήσουμε για το πώς θα μειώσουμε περαιτέρω το χρέος. Έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που δεν καταφεύγουν στην εύκολη λύση του να μειώσουμε το δάνειο που πήραμε τον Μάιο του 2010, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα με τους πολίτες των άλλων χωρών…»

Και εξήγησε: «Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του EFSF και όχι με επιβάρυνση του δημοσίου χρέους, επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά και μεταφορά στην Ελλάδα των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων που κατέχει.»

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη η κ. Γεννηματά είπε πως θα είναι μια ιδεολογική ομιλία που θα εξηγεί πως συνδέονται τα συνθήματα της ιδρυτικής πράξης του κόμματος με τη σημερινή συγκυρία και πραγματικότητα, ενώ σε ότι αφορά την αφίσα και την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημέρα που χρησιμοποιεί τα συνθήματα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία»» ανέφερε: «η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Δεν πίστευα πως είναι αληθινό.

Εάν αυτό είναι σε γνώση πράγματι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ατόπημα. Η αριστερά πορευόταν και πρέπει να πορεύεται με κάποιες βασικές αρχές. Μία από αυτές είναι ο σεβασμός στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν είναι κάτι που είναι διαπραγματεύσιμο και συζητήσιμο. Το γνωρίζουν όλοι. Από κει και πέρα… δε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει καθημερινά ‘πάρ΄τα όλα’.»