«Οι περιστάσεις απαιτούν να πάμε στην αυριανή συνάντηση όχι για να συζητήσουμε το πακέτο των μέτρων ούτε τα επιμέρους σημεία του, όπως η εφεδρεία και τα ειδικά μισθολόγια, αλλά για να κάνουμε μια συζήτηση για την εθνική στρατηγική» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόθεσή του να στηρίξει το έργο του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο όπως είπε δε δίνει «λευκή επιταγή» προσθέτοντας πως αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας: «έχουμε διανύσει τα 2/3 προς την έξοδο της διαδρομής του προγράμματος, έχουμε κάνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Τώρα πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί εμποδίζεται η ανάπτυξη που θα μας βοηθήσει να διανύσουμε το τελευταίο 1/3 της αναπροσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε οτι εάν δεν σταματήσει η συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη «δεν θα διασφαλιστεί το ευρώ, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που έχει η ευρωζώνη συνολικά». «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και οι Γερμανοί φίλοι μας ούτε μας έχουν χαρίσει τίποτα ούτε χάνουν τίποτα. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χάσουν λεφτά, μόνο με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε με έμφαση ότι η χώρα δε μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση, αλλά -όπως είπε- «αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί ο κ. Σαμαράς να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Η χώρα θα κυβερνηθεί όπως θέλησε ο λαός με τη συνεργασία τριών κομμάτων και με τον ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει όχι παθητικά και από απόσταση».

Ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα και στην κοινοβουλευτική του ομάδα λέγοντας: «Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ψευτοομαδοποιήσεις», ενώ παράλληλα όπως συνηθίζει αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Ποια είναι η στρατηγική του; Το απόλυτο αδιέξοδο».