Διαλυτικά σημάδια εμφανίζει η Ένωση Κεντρώων λόγω της ανεξαρτητοποίησης του Αριστείδη Φωκά και ο Βασίλης Λεβέντης κάνει λόγο για «σχέδιο ανωμαλίας» που στόχο έχει την εξόντωση του κόμματος.

Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε ότι κρύβεται πίσω από την αποχώρηση βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων. Κ

«Το όνειρο του Μητσοτάκη για αυτοδυναμία περνάει από την πεντακομματική Βουλή. Επιμένω ότι αυτός κρύβεται από πίσω. Είναι γιος κάποιου που διέπραξε τη μεγαλύτερη αποστασία της ιστορίας. Να προσέχει γιατί μετά τις εκλογές μπορεί να χρειαστεί την Ένωση Κεντρώων και τότε θα μείνει στον πάγκο. Να σταματήσει τις βρωμιές και να γίνει έντιμος», δήλωσε ο επικεφαλής της Ενωσης Κεντρώων στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

«Το να αποστατήσεις χωρίς να παραδώσεις την έδρα, είναι ανέντιμο», δήλωσε ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στην απόφαση του Αριστείδη Φωκά να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Μέχρι τώρα είμαι πρόεδρος του 4%, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα είμαι στο 12%», είπε.

«Βρίσκουν βουλευτές που στην αρχή μένουν ανεξάρτητοι και μετά προσκολλώνται αλλού» είπε και πρόσθεσε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια για το πού θα πάνε. Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Δεν πρόκειται να βγουν όπου και να πάνε».

«Έβαλα εννέα άσημους μέσα στη Βουλή. Μέχρι τώρα με πρόδωσαν οι τέσσερις. Δεν φοβάμαι κανέναν να μου φύγει, έχω προσωπική σχέση με τους ψηφοφόρους», πρόσθεσε, ενώ εκτιμά ότι θα στηθούν πρόωρες κάλπες πολύ σύντομα γιατί οι… Αμερικανοί βιάζονται: «Ο Τσίπρας θα πετάξει το μπαλάκι του Σκοπιανού στον Μητσοτάκη. Οι Αμερικανοί θα του κάψουν τη γούνα του Μητσοτάκη. Θα φέρει αντίσταση ο Μητσοτάκης;»