Τον ορισμό συντονιστή υψηλού επιπέδου, που θα αναλάβει εκ μέρους της κυβέρνησης να χειριστεί το θέμα του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατά τη σημερινή τους σύσκεψη, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε το ζήτημα των ναυπηγείων «απίστευτα δύσκολο», ενώ πρόσθεσε ότι είναι οξύμωρο πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και την ώρα που η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, κινδυνεύουν να κλείσουν όλα τα ναυπηγεία.

«Αποφασίσαμε αντί να μείνουμε στις συζητήσεις και τις θεωρίες, να περάσουμε στην πράξη», είπε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι το πρώτο βήμα είναι να οριστεί ένας συντονιστής υψηλού επιπέδου που θα αναλάβει εκ μέρους της κυβέρνησης να χειριστεί το θέμα. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, θα αναλάβει να συντονίσει τις υπηρεσίες και να χειριστεί τα θέματα των υπουργείων σε σχέση με την Κομισιόν και τους εργαζόμενους.

«Στόχος είναι να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι και αν ξεπεράσουμε αυτό τον κάβο να πάμε σε πιο ήρεμα νερά», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά μπερδεμένη ιστορία, πάει χρόνια πίσω» αλλά και ότι «είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε όσο πιο συστηματικά γίνεται για να ξεπεράσουμε κάθε λογής δυσκολίες».