Νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, θα έχουν σε λίγη ώρα οι επικεφαλής της τρόικας.

Οι δανειστές ζητούν πρόσθετες περικοπές από λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων, για να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να δώσει περισσότερες δόσεις στην πληρωμή των φόρων εισοδήματος και για να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων. 

Πάντως η λίστα των μέτρων ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2012-2014, την οποία θα παραδώσει σήμερα ο κ. Στουρνάρας στην τρόικα, περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια -με πιθανή αύξηση στα 67 από το 2015- νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία. Μαύρο είναι το τοπίο και για τα κοινωνικά επιδόματα καθώς ο αναγκαίος εξορθολογισμός συνδυάζεται με νέες περικοπές που θα πλήξουν εξουθενωμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων και ανασφάλιστων πολιτών.

Για το δημόσιο τομέα, στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ. Επίσης προβλέπονται μεταξύ άλλων λουκέτα σε νοσοκομεία, δημοτικές επιχειρήσεις και ΤΕΙ.