Ψυχρό κλίμα και «λευκές απεργίες» χαρακτηρίζουν την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που συγκαλείται σήμερα με φόντο τη σφοδρή σύγκρουση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους κορυφαίους του Κινήματος.

Για την παρουσία τους στη Συνδιάσκεψη πολλά κορυφαία στελέχη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανάμεσά τους η Άννα Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, θα αποφάσιζαν αργά χθες βράδυ έπειτα από αλλεπάλληλες επαφές μεταξύ τους.

Ορισμένοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιμένουν την εισαγωγική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για να αποφασίσουν εάν θα κάνουν απαντητικές δηλώσεις στις κάμερες έξω από το χώρο της συνεδρίασης. Οι περισσότεροι – εκτός από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- δεν θα εγγραφούν ομιλητές αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη «λευκή απεργία» τους. Σε κάθε περίπτωση, η απόφασή τους ελήφθη πριν ανακοινωθεί πως οι ομιλητές θα αναδειχθούν από κλήρωση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μιλήσουν όποτε και όσο ήθελαν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, στην τραγική οικονομική κατάσταση του κόμματος, τη διετία Παπανδρέου αλλά ενδεχομένως και τη «λευκή απεργία» των κορυφαίων στελεχών.