Την εκτίμησή του ότι «το ΠΑΣΟΚ διατήρησε το ποσοστό του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι άθλος» ανέφερε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όσον αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας τόνισε ότι «με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά». «Το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργεί προτρεπτικά, ελεγκτικά, υποστηρικτικά» σημείωσε. Παράλληλα είπε ότι το «προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης είναι όσα είχαμε πει προεκλογικά. Ό,τι περιείχε η επιστολή μου και ότι έχω συζητήσει με τους ξένους ηγέτες».

Για το θέμα της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «αναζητήσαμε πρόσωπα για τις δεδομένες θέσεις κι όχι θέσεις για τα πρόσωπα.»

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε όλες τις χώρες, η συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι όρος αξιοπιστίας της χώρας. Αυτό ας μην το παραβλέπει κανείς».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι «η συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης συνιστά διαρκή πρόσκληση προς το ΣΥΡΙΖΑ».

Στις 6 ή 7 Ιουλίου συγκαλείται η εναρκτήρια Συνδιάσκεψη για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι θα λάβουν πρόσκληση κόμματα από τον ευρύτερο χώρο, όπως η ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι.

Επίσης, Μ. Χρυσοχοΐδης και Ευ. Χριστοφιλοπούλου αναλαμβάνουν Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λησμονεί την τεράστια ευθύνη της ΝΔ για το σημείο στο οποίο φτάσαμε, καταλογίζοντάς της ότι «οδήγησε τυφλά, χωρίς επίγνωση, τη χώρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και στη συνέχεια τροφοδότησε την πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ».

«Ελπίζω ότι η ΝΔ θα καταλάβει όσα δεν καταλάβαινε όλη την περίοδο κατά την οποία ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά ευχήθηκε στα στελέχη της να αντέξουν το βάρος της συμμετοχής στη διακυβέρνηση της χώρας. Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι καιροφυλακτεί να εκμεταλλευτεί αποτυχία της κυβέρνησης που θα είναι αποτυχία και της χώρας.