«Εκεί που απέτυχαν τρεις κυβερνήσεις, η δική μας κυβέρνηση πέτυχε. Η 21η του Ιούνη δικαίως θα μείνει στην ιστορία ως μια σπουδαία μέρα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από το Ζάππειο, στην κοινή συνεδρίαση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος.

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, δύο ετερόκλητες δυνάμεις, με μια έντιμη συμμαχία «που πολλές φορές πολεμήθηκε, λοιδωρήθηκε από τις δυνάμεις που δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν ότι η χώρα δεν είναι ιδιοκτησία τους», κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ.

«Αυτό που πετύχαμε δεν ανήκει στην κυβέρνησή μας, ανήκει και στον τελευταίο έλληνα και στην τελευταία Ελληνίδα που σήκωσε το βάρος να φθάσουμε εδώ. Κάποιοι στέκονται αμήχανοι στην επίτευξη του στόχου, κάποιοι στέκονται με φόβο», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας: «Γιατί αν η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν ο πρώτος στόχος αυτής της συμμαχίας, ο δεύτερος στόχος, ήταν και είναι αυτός της κάθαρσης και της δικαιοσύνης».

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟ

«Γι’ αυτό Πάνο, να ξέρεις», είπε απευθυνόμενος προς τον Πάνο Καμμένο, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε ακόμη πολλές μάχες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, κάθαρση και θα αποδοθεί, για να καθαρίσουμε τη χώρα από την διαφθορά».

Υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα μπροστά μας 15 ολόκληρους μήνες για να πετύχουμε τον δεύτερο μεγάλο στόχο της κυβέρνησης μας και θα τον πετύχουμε».