«Όταν συγκεντρώσαμε στις 6 Μαΐου ποσοστό 6,9% είπαν ότι ήταν η οργή και ότι ο κόσμος δεν ξέρει. Σήμερα, με το νέο αποτέλεσμα, όπου η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις δυνάμεις της, καταλαβαίνουν όλοι ότι ήρθαμε για να μείνουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων».

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, καθώς η Χρυσή Αυγή κατόρθωσε να συγκρατήσει τα ποσοστά της και να εισέλθει εκ νέου στην ελληνική Βουλή.

Γι’ αυτό και πλέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, πρέπει να διαμορφώσει ένα βασικό modus Vivendi, ένα πλάνο στο οποίο θα «πατήσουν» οι δεκαοχτώ βουλευτές του για να πορευτούν κοινοβουλευτικά το προσεχές διάστημα.

Οι βουλευτές της, που εκλέχθηκαν από 425.000 πολίτες, θα πρέπει να αναπτύξουν κοινοβουλευτική δραστηριότητα: Να υποβάλουν ερωτήσεις, να μετέχουν σε επιτροπές, ακόμα και να συντονίζουν τη διαδικασία.

Το ενδιαφέρον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού, είναι και το πώς θα υποδεχτούν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, τους νέους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.